Det farlige hatet

Dette er et lite innblikk i hva Filter nyheter driver på med. Tipset av Amund Garfors. 

Filter Nyheter har i fem år jobbet målrettet med gravende journalistikk for å avdekke fremveksten av høyreekstreme, raseideologiske og muslimfiendtlige miljøer i Norge og verden.

Vi har publisert grundige reportasjer om nynazistene i Den nordiske motstandsbevegelsen (DNM), hvem de er og hva de står for.

Vi har omtalt hvordan sentrale talere ved møter for «hvite nasjonalister» i Oslo tidligere har hyllet Breiviks begrunnelse for 22. juli-terroren.

Filter Nyheter har avslørt at partiet Alliansen er blitt en arena for tenåringer og unge menn i 20-årene som omfavner jødehat og nazistiske manifester.

Dette gjør vi for å ta hatet på alvor.

I 2021 er det ti år siden den høyreekstreme terroren i Regjeringskvartalet og på Utøya 22. juli.

Vi mener det journalistiske arbeidet for å belyse, avdekke og avsløre miljøer og aktører som deler rasisme og jødehat er viktigere enn noensinne.

Derfor sammenstiller vi nå våre beste reportasjer, artikler og analyser til et spesialmagasin:

«Det farlige hatet» vil gi leserne et innblikk i hvordan det urovekkende tankestoffet har fått vokse seg større de siste årene.

Denne typen journalistikk koster tid og penger. Men for Filter Nyheter har det høyeste prioritet å fortsette med stadig nye undersøkelser i høyreekstreme miljøer – og om unge nordmenns ferd mot radikalisering.

Derfor håper vi at du vil være med og støtte oss.

For kun 100 kroner i måneden (150,- om du føler deg raus) eller 900,- i året får du Filters papirmagasin i postkassa. Klikk på bildet og bli abonnent i dag:

Pengene vi får inn brukes til mer gravende journalistikk på Filter-måten.

Om du kjøper et årsabonnement nå, sender vi deg både vårt ordinære juni-nummer, spesialmagasinet «Det farlige hatet» og et bærekraftig handlenett.

Du kan også støtte Filter ved å vippse et valgfritt beløp til 514053.

For ordens skyld: Filters journalistikk skal fremdeles være gratis på nettet. Vi vil at alle – også de som ikke har råd til å donere – skal ha tilgang på viktig og grundig nyhetsstoff.

Med vennlig hilsen,
Redaksjonen i Filter Nyheter

Kommentarer