NB! Du må klikke på tittelen for å komme til kommentarfeltet.

lørdag 26. juni 2021

Er maktkåthet også en legning?

Av Spikeren. 

I disse LHBT+ tider ser Pride bevegelsen ut til å ha glemt en viktig bokstav i sitt mangfold av legninger; nemlig bokstaven M, som står for Maktkåthet. For er det noe som virkelig fortjener betegnelsen "pride", må det absolutt være den stolthet Maktkåtheten bekler seg med.

For maktkåtheten tar bare hensyn til seg selv. Den opphisses av sitt eget selvbilde og reiser seg mot alle og enhver, uansett kjønn.

Den holder til i løvehulen på Løvebakken og har et arrogant frekt blikk. Den farger sine lepper med store forførende ord. Den går ofte i høyhælte sko for å fremstå høyere kvalifisert enn hva den egentlig er. Den liker å gjøre seg sexy og stiller gjerne opp i undertøy for å prostituere seg gjennom mediene på et hvert gatehjørne.

Maktkåtheten er psykopatisk. Den er kald og følelsesløs. Den eier ingen skam og ser seg aldri tilbake. Den trenger seg innpå oss, helt inn i våre innerste sfærer, og forteller oss hva vi kan og ikke kan gjøre og si. Ja, den vil endog bestemme hva vi skal tenke! Den elsker å kontrollere og manipulere sitt offer. Maktmisbruk og overgrep blir en del av hverdagen med krenkelser, latterliggjøring og karakterdrap.

Men "kjærlighet er kjærlighet", som Erna sier. For maktkåtheten er selvsentrert. Den har ikke øye for andre enn seg selv, og den er umettelig. Den grafser til seg alt som kan mette og tilfredsstille sin egen lyst.

Derfor er det ingen overdrivelse å si at maktkåthet både er ødeleggende og farlig. Hele verdenshistorien vitner nemlig om hvordan maktkåthet har ført utallige nasjoner og kongeriker til fall, og i dag trues lille Norge med den samme skjebne.

"Jordens konger reiser seg, og fyrster rådslår sammen mot Herren og mot hans salvede: La oss sprenge deres bånd og kaste deres rep av oss!" (Sal 2,2-3)

Spikeren