Er‌ ‌Gud‌ "‌the‌ ‌ultimate‌ ‌white‌ ‌supremacist"?

Av Robert Bridge, fra RT.com

I det siste mentale bortfallet fra venstresiden, hevdes religion å være den hvite manns oppfinnelse for å forhindre at evolusjonærhistorien om menneskehetens tilknytning til Afrika blir avslørt. Er vi på vei til å oppheve Bibelen?

I en hvilken som helst annen periode i amerikansk historie ville det virke rart at et prestisjefylt vitenskapelig tidsskrift ville føre en artikkel med et partisk nikk til politisk stridighet og rasespenninger. Men disse er langt fra normale tider i amerikansk historie.

I den siste utgaven av Scientific American, i en uvitenskapelig artikkel med tittelen 'Denial of Evolution Is a Form of White Supremacy', skrev forfatter Allison Hopper, etter å ha hyllet ”ettårsdagen for en av de største protestene i USAs historie mot rasemessig urettferdighet", beklaget hun mangelen på lesestoff som er tilgjengelig for barn som viser “historien om de tidlige mørkhudede menneskene som lanserte menneskelig sivilisasjon”.

Med mindre overskriften på en eller annen måte ikke klarte å avsløre plottet, hviler altså skylden tungt på skuldrene til den hvite mann og hans rasistiske religion.

Begynnelsen på artikkelen, som beskriver hvordan ”alle levende mennesker er av afrikansk avstamning”, er forutsigbar nok. De fleste er fullstendig klar over at noen av de tidligste menneskelige fossilene er blitt gravd fram under den afrikanske solen, og at det var fra det 'mørke kontinentet' at mennesker begynte sin sakte, lange vandring rundt planeten." Disse tidlige mørkhudede menneskene la grunnlaget for menneskelig kultur, skriver Hopper, uten å nevne at de eldste bebodde byene i verden - steder som Athen, Jeriko, Susa og Byblon - befant seg utenfor Afrika.

I alle fall er det i neste del ay skyldspillet blir spesielt skurrende og til og med utålelig. Mens hun er tydelig fortvilet av "anti-evolusjons aktivistene" i hennes midte, søker Hopper å "avsløre løgnen om at evolusjonsnektelse handler om religion og erkjenne at det i sin kjerne er en form for hvit overherredømme som opprettholder segregering og vold mot svarte.”

Jeg har lest mange feiende uttalelser i min tid, men den tar kaken. Uansett hvordan hun ser på evolusjon, har Hopper redusert de grunnleggende prinsippene for religion - slik de ble praktisert over hele verden av milliarder av muslimer, jøder, kristne og utallige andre trosbekjennelser - til ingenting mer enn en forseggjort svindel av hvite supremacister over hele verden, ved å skjule de svartes historiske prestasjoner. 

Hva er det 'vitenskapelige' grunnlaget for denne uhyggelige konspirasjonsteorien? Tilsynelatende tilbake på 1920-tallet startet noen Klansmen en kamp mot evolusjonslæren, en juridisk 'kamp' som ikke gikk noe sted. Det bevises av det faktum at evolusjonslæren nå i stor grad dominerer læreplanen for den offentlige skolen, mens forelesninger viet til bibelsk evangelium har vært forbudt fra klasserom siden 1962 (som for øvrig kan gå langt i å forklare den kraftige nedgangen i moral og etisk oppførsel).

Hopper er også forvirret over at bokhandlere i Amerika - i det minste de som fremdeles er i virksomhet - ikke renner over av titler viet til den veldig spennende teorien om darwinistisk evolusjon. Uten å bruke den minste grad av vitenskapelig undersøkelse, hopper hun over at mange ikke-religiøse titler viet til fiktive karakterer som Harry Potter, hekser og vampyrer - en radikal og noe foruroligende ny slags evolusjon - nå i stor grad får oppmerksomhet av både store og små.

I mellomtiden, som et bevis på at Amerika forvandler seg til en slags ondt hvitt teokrati, peker hun på 2007-oppføringen av en bibelsk fornøyelsespark i utkanten av Cincinnati. Dette er hva Hopper illevarslende beskriver som "science deniers ... pumping money into a well-funded antievolution machine". 

Så la meg få dette rett: Kreasjonister blir dømt til et liberalt helvete når de åpner en enkelt fornøyelsespark med bibelske tema, mens millioner av amerikanere har besøkt det sekulære mekka av gudløs underholdning kjent som Disneyland, hvor de presenterer de tullete maskotene til evolusjonær teori.

Jeg vil ikke late som jeg er en religiøs lærd, men som en praktiserende katolikk og tidligere altergutt, (og nei, jeg har aldri blitt utsatt for seksuelle overgrep), har jeg sittet gjennom min andel av endeløse prekener og bibellesninger, og ikke en gang kom den minste antydning til rase eller 'hvit overlegenhet' inn i diskusjonene. Forkynnerne av kritisk rase teori vil imidlertid nesten helt sikkert tilfalle den kollektive tilbakeholdenheten til et symptom på 'hvithet' eller annet slikt tankeløst søppel.

Hopper, som jeg må anta heller ikke er noen religionsforsker, peker på den bibelske historien om Kain og Abel som et perfekt bevis på at religion er en hvit manns ordning.

”Som den bibelske historien forteller, var forbannelsen eller merket til Kain for å drepe broren en mørkere hud på etterkommerne”, hevder forfatteren. “Historisk sett pekte mange menigheter i USA på denne historien om Kain som bevis på at svart hud ble opprettet som en straff.”

Uten å identifisere navnet på disse “mange menighetene” - et skarpt tilsyn for noen som er opptatt av vitenskapelige bevis - viser en enkel gjennomgang av Bibelen at det aldri er nevnt noe slikt krav om rase. I 1.Mosebok 4: 1-18 står det skrevet at som straff for å ha drept sin bror, fordømmer Gud Kain til å være en ”rastløs vandrer på jorden.”

Det er verdt å nevne, siden Hopper absolutt ikke gjør det, at evolusjonsvitenskapen ikke er seg selv uten noen spørsmålstegn. Selv om forskere tar for gitt en direkte kobling mellom aper og mennesker, har den såkalte "manglende lenken" for å bevise forbindelsen mellom arten aldri blitt oppdaget. 

Og selv om den var det, er det nok folk som støtter ideen om 'intelligent design' - som sier at visse trekk ved livet og universet best forklares av en intelligent skaper - til å antyde at religion ikke vil forsvinne så snart. I mellomtiden kan selve det faktum at mennesker har den intellektuelle evnen til å tenke på slike ting, i seg selv bevise tilknytning til 'guddommelighet'. 

Med sin uunngåelige forbindelse til 'naturlig utvalg', ellers kjent som 'de sterkestes overlevelse', har evolusjonsteorien vært en ufattelig katastrofe for mange mennesker, både svarte og hvite. Gjennom moderne historie har mer eller mindre skrupløse individer rettferdiggjort de mest skumle handlingene - fra utøvelse av eugenikk til direkte folkemord - som på en eller annen måte den naturlige orden. 

Og mens vi er i gang, ble Darwins tenkning "brukt av amerikanere fra slutten av 1800-tallet for å rettferdiggjøre folkemord mot indianere", som Phil Moore, den britiske bibellæreren og evangelisten har påpekt. Den samme slags 'supremacist' -tenkning vil absolutt gjelde den skjeve mentaliteten bak slavehandelen. Det er et spesielt kritisk poeng, som kommer midt i den inkvisisjonstiske tankegangen som har grepet venstresiden og dens urovekkende 'Cancel' mentalitet. 

Så før de progressive tenker på å avskaffe religion, eller til og med den allmektige, bør de ta en lang, hard titt på seg selv. De verste overgrep mot minoriteter og flertallsbefolkning kan bli funnet i deres egne refleksjoner.

Kommentarer