Er KrFs selvmoralskhet hyklerisk?

Av Dan Odfjell. 
 
Dersom partiets tillitsmenn og kvinner vil gjøre seg selv, samfunnet og kristendommen en tjeneste burde de lytte på kirken.com og gudstjenestene til Ludvik Nessa som er renset for politisk, tidsmessig manøvrering. En av hans siste hørte jeg på nylig, nemlig «Stopp Islameringen av Norge», sterk og berettiget. Men selvfølgelig politisk ukorrekt, ikke desto mindre, stor takk og pris for det. Om dette og annet skrev jeg på document.no 7/7/21 med tittelen «Pride, en ny slags statsreligion».
 
Om ytringsfriheten, som tilhører Nessa likt alle oss andre, hadde Ragnar Larsen en sterk sak på document.no samme dag: «Ytringsfriheten trues fra all kanter». Som han sa, politikerne og lovgiverne angriper ytringsfriheten med salamitaktikk - selv om den er alle´s rett til å benytte seg av, selv om andre ikke fordrar argumentene. Eller som Larsen la til, «Et demokrati består ikke av folk som er enige - men som har lært å leve sammen». Menings-monopol er noe som tilhører diktaturet, presis dit vi uhyggelig er på vei med hatlover og et statsfinansiert enfoldig riksmedia. 
 
Med på denne ferden er KrF med sine moderne ledere, og de politiske biskopene som tilpasser seg tidens hedenske ånd. Det så vi etter NRK intervjuet av Nessa (jeg husker ikke året) hvor han ble forsøkt satt på plass etter sin viktige preken og appell til stortings-representantene om «Å velge livet og ikke døden og forbannelsen». Nessa forklarte og forsvarte sine synspunkter på en utmerket måte, mens Kjell Inge Ropstad dessverre gjorde en heller svak figur i en prinsipiell diskusjon. Han spilte på lag med de andre sekulære, for ikke å si ukristelige i debatten.
 
Om jeg ikke husker feil, var det selveste Kjell Magne Bondevik som signerte dokumentet hvorved Ludvig Nessa ble fratatt sitt preste-embete for mange år siden. Og derved er vi tilbake til dagens overskrift om det hykleriet som KrF lenge har stått for. Og som forklarer partiets dalende tilslutning. At partiet de kristne, PDK, nå alvorlig utfordrer KrF om de konservative kristnes stemmer gleder meg og, som bergenser, heier jeg på den lokale Tomas Moltu som PDKs topp i Hordaland. Ham kjenner jeg personlig, godt valg, stem på ham jeg garanterer for.
 
Dan Odfjell, Samfunnsdebattant


Kommentarer