NB! Du må klikke på tittelen for å komme til kommentarfeltet.

mandag 12. juli 2021

Hva har Solbergs korona-regime kostet reelt?

Av Dan Odfjell. 

Ikke lite det og dette tok steigan.no grundig for seg allerede 11/4/21, gjennom sin vanlige motpost-rolle til riksmediene. Sistnevnte omgår nemlig svært så konformt og løgnaktig glatt rundt realitetene. Men med overskriften «Koronaregimet: Oppgjøret, konfliktene, rotet, tabbene» tok Steigan igjen så det smalt. Noe som Aftenposten indirekte bekreftet ved å skrive at det hadde gått hardt for seg bak lukkede dører i regjeringen. Og selv uten tidlig i påskeuken å forstå hvor rett jeg hadde, skrev jeg kronikken «Dårlig tenkt og dårlig administrert Covid19 strategi» straks etter hjemkomst fra Chile.

La meg her samstemme med Steigan: «Koronaregimet til Solberg har kostet hundrevis av milliarder kroner, over 100,000 arbeidsplasser, massevis av tapte inntekter og livsverk. Det har påført barn og ungdom tap som vil prege dem resten av livet. Massevis av sjukdommer har forblitt ubehandlet på grunn av at koronaen har feid dem til side. Hva det har betydd i tap av liv og leveår vet vi ennå ikke. Og likevel har 99 prosent av norske medier og 99 prosent av norske politikere stått i stram givakt og applaudert alt som er kommet fra Nakstad og Guldvog (dvs regjeringen, mitt tillegg). Det hadde trengtes en koronakommisjon også for norske medier, samt et oppgjør med den såkalte opposisjonen på Stortinget. Hvor har den vært henne?»

Det siste er idag mitt hovedpoeng, nemlig at vårt såpekoker-storting får betaling for ikke å gjøre noe. Samt at riksmediene må avskiltes eller iallfall miste sine subsidier når de brukes til forvirring, ikke til sann opplysning. Det siste ville vært den eneste begrunnelse for at folket skulle godta å bli belastes med galskapen. Men galeien kan ikke stoppes uten at folkets makt (som angivelig er vår, i et sant demokrati) får korrigerer dagens Storting ved å stemme inn helt nye partier med en langt bedre kjøre retning. Tiden er knapp, vi har nå reelt bare to partier å velge mellom, Demokratene eller det kristelige PDK. Begge må inn, velg selv. Jeg velger PDK som det langt mest konservative partiet, spesielt når Høyre nå er blitt noe helt annet.

Dan Odfjell, Samfunnsdebattant