På gangen skal lusen kjennes

Eskil Pedersen på MS "Thorbjørn" - Utøya. 
Foto: Line Møller.
Av Dan Odfjell. 

Fra Resett 21/7/21 ser jeg at BTs Frode Bjerkestrand beklager at min kronikk om Eskil Pedersen kom på trykk hos dem i 2012. Litt av en anger og syndsbekjennelse fra Bjerkestrand det. Som slik er kommet seg over på politisk rett side, gratulerer. Men hverken han eller andre kritikere velger å trykke hele min tekst fra den gang. Og derfor blir deres argumenter hengende i luften, sikkert med vilje. For slike påståtte høyre radikale som meg fortjener bare gapestokk, ikke full eller rettferdig gjengivelse og spalteplass. Det Ap gjorde var dessverre å konstruere et umulig forsvar for stakkers Eskil Pedersen ved å fremheve ham som en helt på lag med krigshelter - ved beleilig å glemme at han bare var på feilt sted til feil tid og ingen helt, tvert imot; han flyktet som AUF-leder som den først og med den eneste båten tilgjengelig, ei heller stoppet han opp for å redde andre ungdommer desperate på svøm.

Men siden venstresiden ikke vet eller ikke vil huske bedre, la meg da nevne Peder Jensen som Ap valgte å «produsere» til en slags Ap lynavleder for angrepet på dem, ved å utpeke ham som høyre radikal og bak Anders Behring Breivik. Mens sannheten nærmere er at ABB var frustrert av ikke å bli estimert av makten som den gang rådde (Ap) samt at han ikke hadde noen medhjelpere, kun et forvirret forstyrret eget hode. Men for Ap gjaldt det hurtigst å skape en politisk avlednings manøver og gi påståtte høyre radikale skylden. Men se, etter 10 år er det ikke funnet noe grunnlag for det. Ap var desperat for å lage en historie som kunne tjene og beskytte dem selv, ikke Eskil Pedersen. Han ble ofret. Men deretter valgte de ut en annen og helt uskyldig mann, og tvang «ubemidlede ham» i eksil for å unngå den hetsen Ap helt urettmessig og uten bevis skapte rundt ham. Nemlig Peder Jensen, alias «Fjordman»

Det er derfor manisk og stupid av Ap, sågar med Jonas Gahr Støre i spissen å male videre på denne helt usanne til-fuskede historien. Men heldigvis i mellomtiden har Peder Jensen publisert sin interessante bok «Vidne til vanvidd» som kaster et skarpt lys på realitetene og på Aps sjofle fremgangsmåter for å tildekke kjedelig sannhet om seg selv. Jeg sto bak Makt Myter Media boken og vet også derfor etterhvert at politikk er en særs skitten bransje. Og hele denne ABB saken og det såkalte «oppgjøret» og nå dets etterspill vitner nettopp om det.  At Jens Stoltenberg som statsminister grunnet utilgivelig dårlig beredskap likevel valgte «å ta ansvar ved å bli sittende» er jo blitt en klassiker på Ap-sleiphet. Forøvrig et folkelig svært lite «oppdragende» sjakk trekk akkurat det. Jeg referer blant annet til den kommisjons rapporten som fulgte. Samt at dette og annet tydelig viser hvor mye ansvar politikere reelt tar, her demonstrert til fulle. 

Noe ytterligere «oppgjør» med 22.juli saken kan partiet bare tape på, et reelt angrep på Ap, ikke på demokratiet slik som Erna Solberg forsøker seg med. Men ferdig snakka fra min side, da bortsett fra at Bjerkestrand og andre demonstrer med all tydelighet hva som uhyggelig  har skjedd med ytringsfriheten i Norge. Og det bare i løpet av disse siste 10 årene. Det er dagens virkelige sjokkerende erkjennelse, at i Norge er det løgnen som tillates å regjere i et land som tydelig har mistet sin tradisjonelle ærlige robusthet. Og derfor står vi for fall.

Dan Odfjell, Samfunnsdebattant

Kommentarer