Årsaken til Afganistans vanstyre? Islam!

Av Dan Odfjell. 
 
Sverige forstår det ikke, den norske regjeringen med sitt ideologiske UD knapt heller. Og det til tross for at svaret ligger helt opp i dagen, nemlig Islam. Etter 20 år med tap av amerikanske menneskeliv og ufattelige utgifter trakk USA seg ut. Dessverre er det som med andre branner, de må bare få brenne seg ut. Ingen kan redde de islamske landene, de blir nødt til å sloss seg ferdig. For det er deres natur - eller skal vi si kultur eller ukultur.
 
Et sosialt media rapporterte med overskriften: "Svensk bistand fortsetter selv om Taliban får makten i Afghanistan". Fra den kronikken fremkom det at de fleste vestlige land som har overøst landet i årevis, ikke vil gi bistand til et regime ledet av Taliban. Men se Russland, før USA, også de med store tap, måtte trekke seg ut av Afghanistan overfor de uregjerlige, fanatiske forhold på bakken, med Sharia-lover. Slike lover blir nok gjort gjeldende i Sverige, nå helt fortapt som et vestlig land. Molboene dør også ut.
 
Norge har heldigvis ikke forpliktet seg som Sverige til et flerårig bistandsprogram tre år fremover. I år har vi bevilget 650 millioner og avventer  utviklingen. Under perioden 2001-2014 ga Norge 7,6 milliarder. Men til tross for enorm internasjonal støtte er landet stadig blitt fattigere. Det tyder på at pengene (som ellers med u-hjelp-landene) ender i feile korrupte lommer. Slikt må bare stoppes. For jeg tror dessverre ikke stat-til-stat-korrupsjon kan stoppes med svulstige politikere og suspekte operatører involvert. 
 
Tåkefyrsten Jonas Gahr Støre, nå før valget, tror ikke på en ny bølge afghanere til Norge. Men se, han uttaler intet om etter valget... Uansett «tror» EU-land det er mulig å flytte dem hjem igjen. Ikke jeg. Jonas var utenriksminister i 7 av de 20 årene med norske soldater stasjonert i Afghanistan. Han svarte slik på et spørsmål fra Vårt Land nylig, er dette en krig vi har tapt?: Ja og nei, var svaret… Men når USA er ute og Russland neppe vil brenne seg en gang til, og Kina har lite til overs for den islamistiske ideologien, for å si det mildt, er det ikke nå bare å overlate landet til seg selv og erkjenne tapet? For Islam og demokrati er uforenelig, Jonas.

Samtidig som statskanalen NRK feiret slutten på den islamske fasten nylig, ble 85 muslimske jentebarn i Afghanistan henrettet, mange flere skadet, for jentene skulle ikke få utdannelse. Men våre biskopers foretrukne avis Vårt Land gadd ikke en gang å nevne massakren. Bryr ingen seg lenger med å publisere relevant informasjon av redsel eller hva? Jeg mener norske myndigheter og statsfinansierte medier arbeider bevisst mot den norske befolkningen i verste Sovjet stil. Uforståelig.

Når staten påtvinger hele befolkningen la seg skatte trukket for å holde liv i en sosialistisk «ropert» som mange hater og ikke bruker, er ikke det bare toppen på politisk uhyrlighet? Og tror noen Jonas som statsminister vil avslutte galskapen? Ikke jeg.
 
Dan Odfjell, Samfunnsdebattant

Kommentarer