NB! Du må klikke på tittelen for å komme til kommentarfeltet.

torsdag 12. august 2021

Frem fra glemselen: SV hyllet sosialismen i Venezuela

Av Kenneth Olsen (Resett). 

Husker du da SV hyllet sosialismen i Venezuela? Nå spiser barn rotter for å overleve. 

Den politiske, sosiale og økonomiske krisen i Venezuela blir om mulig bare verre og verre.

Økonomien i landet kan på mange måter sies å ha kollapset allerede. Målt ved bruttonasjonalproduktet har økonomien falt 50 prosent siden 2013, og er ventet å falle kraftig videre også i år.

Det melder Dagens Næringsliv i en nylig publisert artikkel.

Videre i saken står det at ni av ti lever i fattigdom og at klokken tikker mot total kollaps. I en artikkel fra Washington Post sies det at det er blitt så ille at foreldrene forlater barna sine på nærmeste barnehjem fordi de ikke har råd til mat.

I Daily Mail kan vi lese at barn er så sultne at de må spise rotter for å overleve.

I den etablerte norske pressen ønsker man ikke å fokusere på hvilken ideologi som har forårsaket problemet. Ordet sosialisme blir utelatt i saker der man skriver om krisen i Venezuela.

Det er som pressen har glemt brevet “kameratene” i SV sendte nedover da sosialisten Chavez tok over landet på begynnelsen av 2000-tallet.

Kjære kamerater, Sosialistisk Venstreparti har med glede lagt merke til Nei-sidens seier i folkeavstemninga i Venezuela. Vi gratulerer med President Chavez og Den Bolivarianske Revolusjonens fortsatte mandat fra det venezuelanske folk! SV har sterke bånd til venstrekrefter i Latin-Amerika, og vi håper å kunne styrke båndene også til Venezuela Med hilsen SV”, var beskjeden fra sentrale SV-ere som Kristin Halvorsen og Bård Vegard Solhjell den gangen.

I ettertid har SV fjernet alle linker som kan vise til dette gratulasjonsbrevet. Dagbladet fjernet sin artikkel fra 2017 der de siterte brevet. Men om man leter i arkivet til VG og Nettavisen kan man fremdeles finne sannheten.

Også Arbeiderpartiet og Rødt var positive til den sosialistiske regjeringen som tok over landet.

Nå er det imidlertid stille fra partiene på venstresiden om sosialist-prosjektet til Chavez, og den etablerte pressen ønsker ikke å konfrontere de samme politikerne som ga sin hyllest til landet som nå ligger i ruiner.

Men med Thor Gjermund Eriksen ved roret i NRK, er det kanskje ikke så rart at dette blir dysset ned. Kringkastingssjefen har tross alt bakgrunn i partiet som hyllet sosialist-prosjektet. Prosjektet som har gjort at barn er tvunget til å spise søppel og rotter fordi de er i ferd med å sulte ihjel.