NB! Du må klikke på tittelen for å komme til kommentarfeltet.

torsdag 26. august 2021

Løfven: Jag så det inte komma...

Av Dan Odfjell. 
 
Slik kan sosialiser altså frekt unnskylde seg, nå sier Nato-sjefen utrolig nok akkurat det samme om Afghanistan. Feige karer som tar ansvar ved å bli sittende. Ja, hva skal vi si om denne deres tydelige manglende beredskap, begge to? Stakkars Sverige. At Nato slik blir tatt på sengen, er flaut herfra til månen. Og kommentarfeltet på document.no 17/8/21 «Stoltenberg forsøker å redde Natos og sitt eget skinn», skrevet av Hans Rustad, var langt og ham drepende. Førstemann ut var en kjenning av meg, Erik Gifford: Hellig enfold, er dette en av verdens ledere? Prøver han å gi inntrykk av at Taliban ikke er en terror-organisasjon? Det samme som Jonas Gahr Støre gjorde og gjør fortsatt med Hamas, som han i sin tid som utenriksminister sågar hadde hemmelig kontakt med - på tvers av Stortingets instruks. Måtte Gud forby ham som vår neste statsminister. Da er neste stopp sannsynlige, svenske, islamske tilstander. Fælt demonstrert nå nettopp i uregjerlige fanatiske Afghanistan. 
 
Jeg tror økende mange innser at et hvert enkelt Nato- og EU-land hadde kommet bedre ut av det med forsvar av egne grenser og selvvalgte handelspartnere. Vår EU-tilknytning ble lurt på oss med Gro Harlem Brundtland i spissen. Hun tenkte knapt Norges beste, for dum er hun ikke, hun tenkte nok flere sosialklienter og Ap-velgere. Jeg kan ikke bevise akkurat det, men politisk selger «snillhet overfor fattige» seg forherligende og veldig godt. Og Ap har jo siden begynnelse på 20-tallet kjempet mot kristendommen som en konkurrent. Med muslimene kunne de importere seg likesinnede. Bare at Gro med vitende vilje aviste alle advarslene. Helt fra Winston Churchills tid som krigs korrespondent i 1898 syd på den arabiske halvøyen, fremmet han sine kulturadvarsler om Islam som ideologi. Gro, med sin løpegutt Jonas, valgte altså bevisst en anti-Norge farlig kjørebane. Som Jonas fortsatte ved å love oss et lykkelig fargerikt nytt stort «Vi» - godt underbygget med påstanden at muslimene var integrerbare. Nei, og atter nei, det hele er bevisst løgn for makt.
 
Nå hoverer jeg ikke over alt dette. Men innrøm det da, mann. I Norge heter det, snu før det er for sent. Men den fjell-regelen går ikke hjem hos Jonas, han bare fortsetter kursen rett frem. For han kan aldri innrømme å ha tatt feil. Der har han noe til felles med sleipe politikere flest, uten at det unnskylder ham en millimeter. Nei, han lyver glatt og seg nærmest insisterer og presenterer seg som en verdig ny norsk stats-minister. For å si det enkelt nå før valget, måtte flest mulig gjennomskue pretensjonen, arrogansen og stormannsfaktene hans. Han er ingen arbeidernes mann; at LO kan stå ved hans side, vitner mest om uforstand, penger eller karrierer. Eller en blanding av det. Måtte norske arbeidere forstå at han i realiteten later seg som alles venn, men mest våre nye landsmenns venn. Dem kan han ikke «støte», da blir han ingen statsminister. Desto mer som SV og Rødt glefser i ham bakfra. Dersom vi skal tale om sosialister, er Rødt de mest ærlige, med  Bjørnar Moxnes i spissen. Jeg foretrekker ham som partileder og person langt best. Skapsosialister har jeg ikke noe til overs for, stakkarslig kryp. 
 
Dan Odfjell, Samfunnsdebattant