Oss som digger heislyd

Av Ten4. 

Det sier diiing dooooooong. 

Nei egentlig gjør det ikke det, men det er fryktelig vanskelig å etterligne heislyd. Og enda vanskeligere å skrive det. Det er akkurat som å etterligne toglyd: - Tuuuut! - Sier de tut?

Heisene har ofte en behagelig dempet klang. Jeg hører dem på jobben. Og de som har stemmevarsling er som fløyelslyd: - Vi har nå ankommet fjerde etasje og De kan stige ut. 

De sier ikke: - VI KOM TIL FJERDE! -SE Å RAPP DEG UT. – DET ER ANDRE SOM SKAL TA HEIS HER! 

Med stemmen til Hans-Wilhelm Steinfeld.

De (lydene) har to primærfunksjoner:
1. Åpenbart å melde sin ankomst.
2. Å berolige. Det skal virke som sikkerhet er innkoblet. Dog er lyden totalt frakoblet sikkerhetsaspektet. Heisen kan fortsatt rase fra 12 etasje og krasje i kjelleren. 
Vi har nå ankommet siste etasje, og De kan stige ut hvis De klarer.
Jeg tar forresten aldri gondoler. Litt usikker på kvalitetssikringen der. På fly derimot føler jeg meg sikker, for der vet vi at han kapteinen ved stikka lider samme skjebne som oss. Vi til og med ankommer på samme tid.
Dette er selvsagt en metafor. Det skal handle om pkt. 2, og forestående bisarre sirkus 13. Sept, som virker som sovemedisin på meg. Ikke ti ville hester og et par esler, hadde fått meg til å se valgdebatter på TV. Gløm det!

Man blir jo lei. Lei av at etter elefantene kommer klovnene, som regel stuttvokste som lever av å gå på trynet. Kvinne med skjegg har vi jo plenty av på tinget. Lei dem og.

Pkt. 2 handler om et overfladisk inntrykk. Man bruker jo ikke trailer horn for å melde ankomst av heis? En vag ferniss som spiller på følelser. Det som er interessant er å se under dette falske sløret, der det virkelige plottet foregår. Eller for å si det på heisisk:- Vis meg kabelen!

La oss se litt på valgkampens bedrag parti for parti innad i stortingspartiet.

SP:
Dette er MDG sitt (heter det sin eller sitt?) diametrale motstykke. 
Problemet er bare at SV er 98% lik MDG. Like forrykte gjøkhus begge to. Når gauken gol….
Derfor sier Vedum at han VIKKE HA SV i regjering. Han VIKKE!
Men når han blir spurt om det er krav for å danne regjering med AP, så er det NO COMMENTS ass!
Det det betyr er at han vil samle stemmene som HATER SV, komme i posisjon, og så blir det en vurdering om taburettene. 
Hæ? Det er feigt det.
Det er rimelig sleipt assa. Han burde skaffe seg en ryggrad.

Historikk: Åtte (8) år med EU-politikk, EU-direktiv, 10 000 syrere, oktoberbarn fra Jallastan, skatteøkninger og grenseløs politikk med EU-AP. Pluss tantene i SV

MDG:
Som vi vet, er disse klin gærne. Fruktfat tror jeg vi sier? Men hvem er velgerne deres? Jo det er lattegjengen rundt Frogner og Grünerløkka. De heter gjerne Rose og Aprikos eller Stine.
Han derre Arild Hermstad virker helt ødelagt. Hva skjedde der? Jeg vil si at han er «case closed»!
By-parti. Og de vil ikke ha noe å gjøre med bønna som bor utenfor Ring2. Utenfor Smestadkrysset bor det kun bønder.
De har verken lappen, bil eller motorsykkel. De vet ikke hva jobb er for noe rart, for mamma passer på dem. Jo høyere skatt jo bedre, for de vet heller ikke hva skatt er. Drittsekkene som kjører på jobb og jobber 55 timers uke i fabrikk som teller piller på samlebånd, kan bare ha det så godt. De er lav-kaste. Hugg skogen ser ut som å være deres motto. Og de bruker hurtigrutas samlede vekt i salt for å holde sykkelstiene, som ingen bruker, isfri om vinteren. Da må miljøet vike gitt.
«Grønn Ungdom» er et studie i seg selv. Det er tett mellom kasusene. 

Historikk: Look to Oslo. Krigssonen. The day after!

SV:
Samme greia. En eldre utgave av MDG der tantene bare er litt eldre. Dette er mora til MDG.
By-parti det også.
Målet er det samme: Gjøre livet så surt som overhodet mulig for arbeidsfolk. 
De har også sett seg nødt til å innføre hverdagskorrupsjon i dette partiet. Alle skal få. Særlig de.

Historikk: Karin Andersen, Erik Solheim og Inga Marta Thorkildsen. Words are wasted!

KrF:
Det eneste kristne med dette partiet er at de jobber mot de mest ekstreme abortforslagene. Men de er egentlig bare litt mer moderate enn de andre. Thats it!
Ellers er de som SV. Prikk like. 
Jeg hadde ikke gidda å holde valgkamp hvis jeg var dem. De har jo ingen egne saker? Alle sakene deres har de rappa fra SV.

Historikk: Bondevik. Det holder lenge. Men vi slenger på Bollerud læll. Korgutt 48 søker jobb. Nei jeg snakker ikke om Hareide.

Venstre:
Nå har vi virkelig kommet til kokko-land. Dette er partiet for flat earthers. Når de står på TeVe, så lurer jeg mest på om de sender fra asylet. 
Hva de går til valg på er jeg usikker på, men hold dem unna barna. 

Historikk: Rasering av skolen + Guri Melby som mener realfag må ut av skolen. Rotevatn gidder jeg ikke nevne en gang.

Rødt:
Det eneste ærlige partiet på tinget, men samtidig vet vi at de ønsker diktatur. Med dette partiet får vi cubanske tilstander der staten eier alt, og pass dere for onkel. De burde forbys på linje med nazistene. 

Historikk: Vladimir Lenin, Josef Stalin og Nicolas Maduro. Tenker det meisler min mening i granitt.

FrP:
Et liberalt fjolleparti som har tapt alt egentlig. Alle gode hoder er rensket ut, så det er i grunnen bare tom-tønnene igjen. Her blir det politikk for politikkens skyld. Et rødt parti. Så jeg vet ikke hvorfor Eivind Trædal kaller Siv Jensen for et rasshøl. De burde jo spise lunch sammen.

Historikk: Konservative patrioter er nazister. DER mistet de meg. 

Høyre:
Styres av kjerringa mot strømmen, sammen med kjerringa med staven (Høie)
Svindlerpartiet fremfor noen. De tegner blå logo, men er like rød som SV.
Erna kjører klimamilliardene rett ut av vinduet. Hun ser ikke noen verdi i sure skattekroner.  Bare få det ut. Svi av alt mens jeg har makt. Altså stikk motsatt av det hun predikerte før valget i 2013. Ække bra ass.
Et totalt useriøst og uansvarlig parti som kjører Jagland style mellom slalåmportene. Eller skal vi si utforportene?
Jeg sier som Helge Lurås sa om da han møtte henne: Hun har et kaldt og arrogant blikk. Hun er kron-eksempelet på at kvinner burde gjøre noe annet enn å detalj bestemme over allmuen. Det gjelder selvsagt ikke forum-kvinnene våre som holder et helt annet kaliber.

Historikk: Kvoteflyktninger, elektrifisering av Nordsjøen, vindmøller, henting av terrorister, bistandssløsing, Marrakech, ACER etc. Her er det mye. Tar med Sanner for virkelig å knuse på med galskap og fatalisme og tanteisme.

AP/LO:
Egentlig ikke så mye å si om dette partiet. De lyver så mye at selv Støre blir forvirret fra tidlig i setningen til slutten på setningen: - Hva svarte jeg på nå? Gjøkungen og arve-millionær som virkelig skal ta rikinger. Ja ta Trond Mohn du! 
Han er jo også en filantrop som deg. Eller hvordan var det nå med finansakrobatikk for å unngå skatt?
Dette er partiet bestående av ny-aristokrater (humre), brunbeisere og bavianer som Kolberg. Selv Jan Bøhler fikk nok. Og han har vært i partiet siden før jeg ble født. Partiet det konstant pågår ryggsleiking og intriger i. Litt sånn farmen’ ish.
De er i alle fall ikke for arbeidere.

Historikk: Trenger vi egentlig nevne annet en politikertrollet Støre? Denne månefyrsten med dannelse.

________________

Så jeg vet ikke helt? Hva sier dere karer? Skal vi stemme? Kanskje ikke på disse?
Håper det ikke ble for langt?

PS! Vær gjerne usaklig og off topic på mine artikler. Det liker vi.

Tan4

Kommentarer