NB! Du må klikke på tittelen for å komme til kommentarfeltet.

fredag 8. oktober 2021

Greta er favoritt til å vinne Nobels fredspris

Fra RT.com

St. Greta Thunberg har blitt nominert til Nobels fredspris for tredje år på rad og er bookienes favoritt, for sine tjenester til infantil ranting, doom-mongering og historisk analfabetisme. Bare ett spørsmål: hvorfor?

Tenåringsdømmeren Greta Thunberg er den heteste favoritten til å vinne årets  Nobels fredspris. Hennes spådommer om global død og ødeleggelse ser ut til å slå an på både Nobelkomiteen, godtroende ungdommer og kyniske politikere.

Greta har vært i full raserianfall denne uken på Youth4Climate Summit i Milano. Tidligere i uken lammet hun politikerne for ikke å ha handlet raskt nok for å forhindre End of Days. På ekte ungdomsmote var Thunbergs kritikk av situasjonen “ bla, bla, bla .” Slike kloke visdomsord fra tenåringsspåmannen.

Likevel tar politikerne utrolig nok dette tullet på alvor. Den italienske  klimaministeren Roberto Cingolani tok disse visdomsordene til seg og sa at " mangelen på oppmerksomhet tidligere, budskapet er komplett ... dette er det vi prøver å gjøre nå, for å forbedre ."

I går møtte Thunberg den italienske statsministeren, Mario Draghi, og jeg er ikke i tvil om at hvis hun dukker opp i Glasgow til COP26 -toppmøtet neste måned, vil Boris Johnson og Nicola Sturgeon, den skotske første ministeren, stå i kø for å knele ved alteret av St. Greta.

Men hvorfor tar politikerne hensyn til henne, og hvorfor er de så redde for hennes rotete vandring? Hun er ikke valgt til noe, selv om hun nå er gammel nok til å stille til valg, og hun bare er dyrisk mot dem.

Jeg tror faktisk den eneste måten noen leder kan vinne støtte fra Thunberg er å gå tilbake til den førindustrielle verden, hvor vi alle reiste enten til fots eller med hest, kokte over åpen ild og danset lystig rundt stolpen. Thunberg har en spesiell avsky for Storbritannia for å bringe dette primitive samfunnet til slutt. Hun sa denne uken at Storbritannia var " klimaskurker " fordi " klimakrisen ... mer eller mindre begynte den i Storbritannia siden det var der den industrielle revolusjonen startet. ”

Når skal noen kalle dette tullet for hva det er - de usammenhengende skranglene til en tenåring som har bunket av skolen altfor lenge? Det minner meg om den flotte Monty Python -skissen fra  'The Life of Brian ', "Hva har romerne noen gang gjort for oss?" 

For hvis du viser hva den industrielle revolusjonen har gjort for verden, er det ganske forbløffende. Jeg garanterer også at Greta absolutt ingenting vet om den industrielle revolusjonen, hva den var, eller hvordan den har formet den moderne verden.

Hun vil ikke forstå at hvis det ikke var for den industrielle revolusjonen, hadde det ikke vært de medisinske fremskrittene som tillot oss å leve lenger. I England fra 1600-tallet, før den industrielle revolusjonen, var forventet levealder bare 35; det er nå 80. 

Uten den industrielle revolusjonen hadde reiser mellom kontinentene vært umulig, det ville ikke vært global kommunikasjon, ikke internett, og - forby meg - ingen iPhones! Hvordan ville Gretas generasjon overleve? 

Til slutt ga den industrielle revolusjonen oss demokrati, for uten at mennesker flyttet inn i byer og byer, noe som førte til en ny urbane middelklasse, ville aristokratene ikke ha blitt tvunget til å overlate avstemningen.

Faktisk har den industrielle revolusjonen påvirket verden rundt oss i dag mer enn noen annen hendelse, og det hele startet på denne lille øya i utkanten av Europa. Jeg tror Storbritannia burde være stolt av sine prestasjoner, og ikke beskrives som " skurker " for å forandre verden til det bedre.

Så hvorfor prøver Boris Johnson, som jeg vet er en intelligent mann med verdsettelse av historien, å etterligne denne spåmannen om undergang?

Tidligere denne uken fortalte Storbritannias stadig mer uhyggelige statsminister  en haug med skoleelever at " hundrevis av millioner av dere står overfor stigende hav, sviktende avlinger, brennende skog og stadig mer voldsomme stormer, daglige utfordringer som fører til tapte muligheter ... og fremtiden din er bokstavelig talt blir stjålet for øynene dine . "

Boris ser på seg selv som en moderne Winston Churchill, men mens den store krigslederen reddet landet vårt fra nazistisk tyranni, ønsker Johnson å redde Moder Jord fra menneskets ondskap. Hvis det høres kjeks, er det fordi det er det.

Uansett, tilbake til Greta: hun vil finne ut om hun har vunnet Nobels fredspris 8. oktober, og hvis hun vinner, vil hun bli med i en eliteklubb som består av  tyranner, krigere og terrorister.