Dagens kraftregime er blitt en kriminell virksomhet

Av Amund Garfors. 

Ja sannelig har vi god grunn til å lure på hva som egentlig forgår bak vår rygg, der prisen på strøm nå bare eksploderer og kraftbaronene fyller sine lommer med milliarder av kroner? For meg framstår dette nye kraftregimet som ren og skjær tyveri og en kriminell virksomhet, der politiet må kobles inn. For dette er offentlig ran på høylys dag, der vi her i nord nå må betale kr. 3,70 pr. kw/t - og folk i sør må ut med Kr. 4.50 for det samme.

Og det mens vannreservoarene her nord renner over, etter en ekstremsommer med mye regn. Samtidig for vi høre at vi er avhengig av kraft fra Nord-Sverige, der vanninntak fryser og vindturbiner står stille. En forklaring som ikke henger på greip. Og noe jeg aldri tidligere har hørt om. Og der dette skal gå utover oss i Nord-Norge, når produksjonen nedjusteres, når det ikke blåser i Sverige og kaldværet øker. Det mens gradestokken i helga viste rekordlave temperaturer over hele Nord-Norge

Den politiske og sinnssyke ideen om at Norge skal framstå som det "grønne batteriet" for Europa, det begynner nå å tære kraftig på, ja både lommeboka og humøret til vanlige folk. Ikke minst sinne og frustrasjon over ei regjering som er fullstendig passiv til strømpriser, der folk må fryse og kle på seg varmedresser heime i huset. Noe som ikke vil avta utover vinteren, dersom kulda virkelig setter inn.

For bare hør hva disse såkalte ekspertene, en blåruss sier: - Vi må ha priser som nærmer seg de samme priser som de vi ellers har i Europa! Og det for å hindre eksporten dit. Vi må ha en del dager med priser som er omtrent like som på kontinentet for å beholde kraften i Norge, sier Kraftmarkedsanalytiker Marius Holm Rennesund til NRK/Dagsrevyen! Nei ikke bare disse to, men ishavskraft og bladet Nordlys i Tromsø følger opp og lyver så det renner av dem. Sannheten er den, at vår landsdel har et stort kraftoverskudd, der importen og eksporten til og fra Nord-Sverige alltid har vært forholdvis helt ubetydelig.

Og NVE-sjef Kjetil Lund, han peker på politikerne for unngå strømkrise: - Dette er ikke bare noe som blir som det blir, sier han. Det handler om hvilke valg vi foretar oss selv. Jomen sa jeg smør! Vi nordmenn har stemt NEI til både EU, EØS og Schengen allerede to ganger. Men hva hjalp det? Når denne gjengen av svikere fikk oss likevel inn gjennom bakdøra. Et svik ledet av forbryteren Gro H. Brundtland & Co. Og etterfulgt av kjeltringene i FrP, der Terje Søviknes som olje og energiminister, skreiv under på dødsdommen og ACERs papirer om at vi skulle gi fra oss kontrollen over egen vannkraft!

Saken er den, at når prisen på strøm går skyhøyt i været her i nord, da er årsaken rett og slett at en del gutter innafor den nordnorske kraftbransjen har snakket sammen og lagt stygge planer.  Ja, blitt enige på bakrommene om å sette opp prisen også nordpå, hvor vi var heldige og velsignet en stakket stunder vi hadde lave priser, da det heldigvis ikke fantes kabler som var store nok til å sende krafta vår sørover. Men det tåltes selvfølgelig ikke, der vi nå her i nord også skal få svi, fryse og bli flådd.

Jo, det er totalt kaos nå i hele kraftmarkedet. Og dette er en jobb for politiet å se på. Svindel og tyveri er hva som nå foregår. Norge er blitt som et lydrike under Brussel og hele denne gjengen av fascister som forvalter det hele, de ødelegger vår økonomi, våre bedrifter og alle husstander.

Og om to år er det kommunevalg. Da håper jeg folk flest endelig har våknet til realitetene og slutter å stemme på Høyre, disse fordekte sosialistene og ikke minst på løgnerne i Ap og SP som nå kjører hele landet på dunken. Stem DEMOKRATENE og få inn ærlige og sannferdige og gode folk i kommunene, Folk som ikke lar seg bestikke og er korrupte slik dagens politikere ser ut til å være.

Til slutt vil jeg bare henstille til Stortinget at de nå setter en fast pris på livsviktig strøm og til en pris som maximum skal overstige 40 øre pr. kw/h. Samt at alle de millionene som kraftbransjen nå etterhvert har svindlet til seg, burde bli tilbakebetalt til kundene snarest!

Ankenes. 29/11-21

Amund Garfors
Demokratene
Nordland

Kommentarer