Når arbeid blir sekundært

Av Ten4. 

Denne artikkelen er i sin helhet basert på en annen artikkel jeg finner interessant.

"Uten bedre integrering oppnår vi ikke 2030-målet"

Det var neppe hennes hensikt, men her oppsummerer hun ganske greit hvorfor pådyttet integrering feiler.

All integrering som ikke skjer automatisk er dømt til å feile (jfr. Ten4).

Jeg vet ikke hvilket land hun kommer fra, men jeg vil tippe Irak.

Norge burde vært verdens letteste land å integrere seg i med alle støtteapparatene, safe spacene, og tåretørkerne som popper automatisk opp når noe melaninrikt nærmer seg grensene. Trygderettigheter i særklasse vi andre bare kan drømme om. Flyktningene overgår solid minstepensjonister som har slitt hele livet….fra dag en. Huff så fattige de er.

Men ikke for arabere. Det er som å blande olje og vann. Det er ikke kompatibelt. Vi nordboere stiller oss stort sett undrende til klynkekulturen vi bevitner. De sitter og griner over egen skjebne i verdens beste land. De føler seg misforstått, ikke godt nok ivaretatt, ikke strøket medhårs nok. «Føler» er ordet.

De vil at vi skal gråte for og med dem. Heve dem opp på en pidestall. Tørke dem bak ved behov. Hente sigaretter for dem, og fyre på, samt holde askebegeret for dem. De er herrefolket, og de kan ikke nedlate seg til så små ting. Det burde vi forstå.

Det er VÅRT ansvar og VÅR plikt å få dem i verdig forfatning, ikke deres. De har ingen ansvar for egen situasjon. Vi jobber kanskje 10 timer fra Mandag til Lørdag, men det skal jo ikke bety at vi ikke skal bruke fritida til å ta vare på dem, gråte med dem og lytte til dem, resten av tiden? Trøste dem hvis de mister WiFi en stund, og hjelpe dem.

De har tilgang til alle plattformer, der de kan tute i flokk om hvor synd det er i dem. Hvor hjelpeløse de er, mens de sitter i latte-grupper på Grünerløkka, eller i dette tilfellet Bergen, og overbyr hverandres klagesang og vandrehistorier om dette rasistiske landet Norge som har altfor mange melaninfattige. Verdens verste land!

De har liten forståelse for at vi føler deleierskap til landet vi har hundrevis av generasjoners opphav.

De forstår egentlig ikke hvorfor vi er her. De forstår heller ikke det er vår kristne kultur som har bygget landet så pass at de finner det opportunt å komme hit til iskanten «der ingen skulle tru at nokon kunne bu».

De ønsker å innføre sutrekulturen også her, og forstår ikke at hvis det skjer over bred fjøl, så vil vi få tilstandene de flyttet fra.

______________

«Å jobbe for menneskelig utvikling ble dermed en ny tilnærmingsmåte for å oppnå en mer likeverdig og likestilt verden.»

Hvem skal jobbe for det, og hva er målet?

Er det jeg? Staten? Hun selv? Hvem? Hva skal likestilles?

_______________

«Til tross for en ny norm, ble ikke retten til å oppnå et fullverdig liv tatt på alvor»

«..retten..» Ikke et ord om egen plikt. Bare deres rettigheter. Hvordan er det mulig å flykte til Navernes Mekka og sitte å grine sine modige tårer i strie strømmer?

__________________

«Fattigdom er ikke bare fravær av materielle goder»

Det blir som å kneise med nakken og i protest reise seg fra et overdådig middagsbord fordi det ikke var riktig type sennep der.

Hva skal vi gjøre? Skal vi gjøre som Paven og komme å kysse føttene dine?

_______________

«I menneskerettighetsfeltet er ikke fattigdom bare fravær av materielle goder og tilgang til arbeid og kapital, men også mangel på forhold som gir gode livsbetingelser. Slik som god helse, deltakelse i samfunnet, tilhørighet og kulturell identitet. Med andre ord, tiltak som fokuserer på menneskelig utvikling.”

Her kan jeg fortelle forfatteren om norsk kultur:

  1. «God helse»: CHECK. Vi røyker ikke to 20-pakninger hver dag.

  2. «Deltagelse i samfunnet»: Check. Vi sitter ikke på rævva i store grupper og synes synd på oss selv.

  3. «Tilhørighet»: CHECK. Vi flytter ikke til Sahara, og klager på sanden der. Og late kameler.

  4. «Kulturell identitet»: CHECK. Vi er fornøyd med egen kultur, og trenger ikke barbariske skikker.

Ergo sørger for et sivilisert samfunn, som andre kulturer prøver å rive ned.

_______________

«Ved å ta på oss menneskerettslige linser når vi utformer integreringspolitikk, tror jeg vi kan få mer bærekraftig integrering enn vi gjør i dag. Dette fordi vi gjennom menneskerettigheter som et rammeverk, tvinges til å undersøke sosiale forskjeller, til å analysere systematiske og strukturelle årsaker til fattigdom i utvidet form.”

Det betyr at staten har feilet? Vi har ikke gjort nok! 4 mill Nordmenn har sviktet 7 milliarder . Menneskeheten selv er i fare pga oss latsabber som ikke forstår samtlige kulturer og folkene som representerer kulturene.

______________

«Med andre ord, jo rikere og mer utviklet Norge er, jo større ansvar har vi. Ikke bare internasjonalt, men også nasjonalt.”

Hvem er vi? Hva er problemet? Vil dere sitte på ryggen vår? Skal vi bære dere rundt? Hva kan vi gjøre for dere?

____________

«Vi må ikke la oss forelde og tenke at jobben nasjonalt er gjort; vi er langt fra fullkomne, noe flere integreringsrapporter viser.»

Denne setningen er vanskelig å forstå, men igjen: Hvem er vi? Og hvorfor er det automatisk integrereren som feiler?

Når du prøver å dytte en elefant inn i et hønsebur, så blir resultatet der etter. Det blir fort rot.

_____________________________

Analyse:

Ingen ekte flyktninger bedriver klynking på heltid. Hvis dette hadde vært en flyktning, så hadde du vært takknemlig og anerkjent at du beholdt livet, og kom til et sivilisert land som ikke dreper folk for sine meninger.

Du er et resultat av hundrevis av generasjoners kultur, land, klima og fauna. Derfor er du brun.

Jeg er også et resultat av hundrevis av generasjoners kultur, land, klima og fauna. Derfor er jeg hvit. Og kanskje litt rosa.

Så jeg foreslår at du flytter til det habitatet du naturlig tilhører. Det er best for deg, og da slipper du vel all rasismen og diskrimineringen du bærer som et åk hver dag?

Er dere virkelig så evneveike som dere selv påstår?

Og er dere så til de grader uvillig til å omstille dere? Når de kastet søppel i elven Ganges (som for øvrig er hellig for indere), så insisterer de på å gjøre dette i Akerselva også i stedet for å sortere?

Det er en vinn-vinn om du flytter hjem. ALLE blir fornøyde og du blir atter en gang fri, og ikke minst befridd fra oss.

Et godt råd til deg:

Hvis du bor i et land du ikke liker, med en befolkning du forakter, så burde du ikke bo der.

Jeg hadde ikke likt å bo i Kina, så jeg drar ikke dit, men holder meg hjemme i mitt naturlige habitat i en kultur jeg kjenner og liker. Men hadde jeg måttet flytte til Kina, så hadde jeg ikke klaget på kulturen, folket og myndighetene. Systemet er vedtatt uten meg, og det er ikke min oppgave å innføre demokrati, der.

Det må andre gjøre.

Jeg har heller ikke tenkt å bygge stavkirke med klokketårn der. Det ville ikke passet inn, og hadde nok ikke blitt tillatt heller. Skiene, knestrømpene, og skøytene hadde jeg latt ligge igjen i gamlelandet.

Jeg hadde lært språket, uttale «L» i stedet for «R», satt pris på maten, spist mye ris og nudler, hørt på tradisjonell musikk, og sett filmene de produserer, etablert meg i arbeidslivet uten å be om almisser fra staten for så å klage på beløpene, levd etter evne, og aldri stått på noe torg og ropt ut min misnøye.

Blitt så assimilert som mulig uten å forkaste mine kunnskaper om Norge, og helt uten å være i nærheten av å ligne en kinesisk mann.

Og hvis noen hadde sagt «se på den hvitingen der, som prøver å bruke spisepinner», så hadde jeg ledd med dem, for det hadde nok sett morsomt ut.

Jeg hadde flyttet ved første anledning hvis jeg var deg. Og du har mange anledninger. At en eventuelt er født i Norge forandrer ingenting fordi du lever ut kulturen til et annet land, altså din arv etter foreldrene dine, som du oppdaterer deg på. Poenget her er at du trenger ikke å bo i en kultur som er så ille som Norges er, med systemisk rasisme som gjennomsyrer hele samfunnet. Helt ulikt de arabiske landene som er helt frie.

Arbeid er kanskje ikke så viktig for deg. Du setter deg til dekket bord uansett. Og når du er mett og utørst, så skriver du en artikkel om hvor til de grader ille du har det. Det er et umenneskelig liv du er tvunget til å leve, og det er inderlig synd på deg.

Ten4


Kommentarer