Påstander om virtuell fomling i Zuckerbergs metavers

Fra RT.com.

Mark Zuckerbergs metaverse kan ikke rokke ved problemene i den virkelige verden, med en betatester som hevder at hun ble seksuelt trakassert i Horizon Worlds, som er selskapets virtuelle virkelighetsplattform.

Metas Horizon Worlds åpnet for brukere i USA og Canada tidligere denne uken, og ga brukere muligheten til å chatte, utforske, spille spill og bygge kreasjoner i Minecraft-stil i en animert virtuell verden.

Men før den ble lansert, rapporterte en av Horizon Worlds' betatestere en mindre velsmakende opplevelse i den nye appen. I en offisiell Facebook-gruppe for Horizon Worlds-testere beskrev en kvinne at avataren hennes ble «famlet» av en fremmed, rapporterte Verge.

"Seksuell trakassering er ingen spøk på vanlig internett, men å være i VR legger til et nytt lag som gjør arrangementet mer intenst," skrev hun. "Ikke bare ble jeg fomlet med i går kveld, men det var andre mennesker der som støttet denne oppførselen som fikk meg til å føle meg isolert på Plaza."

Den digitale diddlingen ble beskrevet som "absolutt uheldig" av Vivek Sharma, Metas VP for Horizon. Sharma fortalte Verge at testeren burde ha brukt Horizons sikkerhetsverktøy for å blokkere den voldelige fremmede, og en intern anmeldelse var enig, og antydet at hun kunne ha aktivert "Safe Zone" og omsluttet avataren sin i en beskyttende boble for å avverge den hendige Horizon-brukeren .

"Det er fortsatt god tilbakemelding for oss fordi jeg ønsker å gjøre [blokkeringsfunksjonen] trivielt enkelt og tilgjengelig," sa Sharma til Verge.

Til tross for famlingen som foregår i hendene på en tegneserieavatar i en virtuell verden, er det noen som mener digital trakassering er like alvorlig som den virkelige varen. "Jeg tror folk bør huske på at seksuell trakassering aldri har behøvd å være en fysisk ting," sa Jesse Fox, en førsteamanuensis ved Ohio State University, til MIT Technology Review . "Det kan være verbalt, og ja, det kan også være en virtuell opplevelse."

Fox og en rekke andre forskere fortalte Technology Review at de anser ideen om "Safe Zone" som urettferdig, da den tvinger brukere til å iverksette tiltak for å beskytte seg selv. Fox foreslo snarere at brukere automatisk holdes fra hverandre til de samtykker i å henvende seg til hverandre - et forslag som ville gjøre spontan sosial omgang mildt sagt vanskelig.

Kommentarer