Mikrobrikke implantert under huden kan være ditt COVID-vaksinepass

Fra Yahoo News

ORLANDO, Florida — En mikrobrikke på størrelse med et ris implantert under huden din kan bli vaksinepasset ditt.

En svensk teknisk oppstart sier at enheten kan tilpasses for å vise folks covid-19-vaksinasjonsopptegnelser, ifølge en video som South China Post la ut fredag ​​på Twitter.

Epicenter, basert i Stockholm, sier at alle som velger implantasjon av mikrochip senere kan ombestemme seg og få enheten fjernet.

"Akkurat nå er det veldig praktisk å ha et COVID-pass alltid tilgjengelig på implantatet ditt," sier Hannes Sjöblad, Epicenters sjef for forstyrrelser, i videoen.

Brikken bruker nærfeltskommunikasjon (NFC) for å sende dataene til enheter, inkludert smarttelefoner, som kan lese dem.

Det er samme type teknologi som brukes i de fleste kontaktløse kredittkort og mobilbetalinger, ifølge Fox Business.

Slike enheter har en rekke praktiske bruksområder.

"De kan fungere som en nøkkelbrikke eller en betalingsmåte, eller de kan programmeres til å lagre data, som for eksempel CV-en din. (Alt du trenger å gjøre er å holde en smarttelefon over brikken for å programmere den.) ", ifølge Hour Detroit Magazine. "De er ikke forskjellige fra identifikasjonsbrikkene du vil installere i katten eller hunden din."

Nyheten i teknologien gjør noen mennesker ukomfortable nok til å merke den som skummel, dystopisk eller til og med apokalyptisk.

Mange svar på fredagens video var negative og sinte.

Noen bemerket at ufrivillig mikrochipping via vaksinasjon var en fremtredende konspirasjonsteori i fjor.

En meningsmåling tatt i mai 2020 fant "44% av republikanerne tror Bill Gates jobber med en koronavirusvaksine fordi han ønsker å plante en mikrobrikke i dem og overvåke bevegelsene deres," rapporterte New York Daily News.

Kommentarer