NB! Du må klikke på tittelen for å komme til kommentarfeltet.

lørdag 8. januar 2022

Subjektifiseringen av et ord. Nytt kort i kortstokken

Av Ten4.

Hva betyr egentlig det diffuse ordet konspirasjonsteori, som nå brukes overalt for å klubbe ned motstanderes argumenter i mangel på egne argumenter?

Det finnes en gjeng med kontrollfreaks som samtidig er posører med sterkt behov for egenprofilering, som til stadighet må ha sin ukentlige dose i en eller flere lugubre aviser, der artiklene danderes med deres beste selfie av fjeset deres.

Når denne gjengen med tullinger virkelig skal æse seg opp over folk med egne meninger, så drar de frem konspirasjonsteoretiker-kortet. Rasist-kortet har de brukt opp. Xenofob-kortet er også på hell, samt homofob-kortet som er tynnslitt og i elendig forfatning.

Da står vi igjen med to kort, som trekkes hyppig:

  1. Transfob-kortet, som kan inneholde hva som helst fra ulvemotstand til kulturkritikk.

  2. Konspirasjonsteoretiker-kortet, som også kan inneholde alt mulig fra antivaks til klima-hat. Det er plass til ganske mye mellom de to ytterpunktene.

Ja kanskje også misogyn-kortet. Tenk at de fant opp dette ordet? Misogyn! I Dagbladet holder de denne fanen høyt, anført av Marie Simonsen. Jeg tror forresten hun er impregnert innvortes med et tykt lag preserveringstjære slik at hun i praksis er en levende mumie. Hun holder seg godt, men det er bare innvendig spør du meg.

Men tilbake til definisjonen av en konspirasjonsteoretiker. I Wikipedia kan man lese en lengre utredning og synsing om dette. Føler den forklaringen er utdatert, i alle fall i dagligtalen man ser i avisene, for nå berammer det absolutt alle tema og alt som ikke er konsensus i redaksjonene.

Det er i praksis blitt slik at ALT som går på tvers av offisielle myndigheters diktater er konspirasjonsteorier. Dette inkluderer forskning, som da blir kalt «alternativ» og dermed useriøs forskning.

Jeg hadde en katt en gang i et hus der det fantes strie på veggen som var så populært på 70-tallet. Katten elsket å klatre i stria, men ble alltid hengende fast oppunder taket og kom seg ingen vei. Mye mjauing og styr før jeg tok den ned. Lot den alltid henge en stund, slik at den lærte. Neste dag: Samme øvelse.

Den lærte ikke fra den ene dagen til den neste. Sånn er også posørene. De blir tatt ned gang på gang fra oppunder taket, men holder på videre som de tomsingene de er. Man skulle tro at når de hadde blamert seg gang på gang at de i det minste sjekket om de hadde en sak før de brettet ut dumskapen sin på nytt, men nei.

Sånne som Trædal får så hatten passer hver gang han twitrer tøvet sitt. Han bremser ikke en gang. Det er full speed med sprøytet. Lost case mange av dem i snakkeklassen.

Et eksempel som er på den latterlige siden:

Du finner side opp og side ned i avisene om at vaksinemotstandere (uvaksinerte utgjør 7% i Norge, og er synkende), er en fare for resten av befolkningen. De uvaksinerte er for lengst stemplet som konspirasjonsteoretikere.

De samme som sier dette påstår altså at de som liksom skal være beskyttet, altså vaksinerte, er utsatt for risiko fra andre. Hvordan er det mulig? Er det da noen poeng med vaksinering?

Dette må jo være tidenes konspirasjonsteori, når man på den ene siden skal beskyttes med vaksiner og på den andre siden er i fare? De prøver seg med at vaksiner gir mildere sykdom, men det er ikke dokumentert, og i beste fall en konspirasjonsteori.

Skyldes det svært lav intelligens, eller skyldes det at de har tatt feil hele tiden og bygger reirene sine på toppen av tidligere påstander?

Noe er i alle fall steike gale her.

De hyler daglig over at sykehusene kneler pga Covid, og da underforstått de uvaksinerte. Er det da en konspirasjonsteori å si at 300 pasienter av 5 millioner, altså 0,006%, umulig kan være dramatisk?

Jepp, politikernes skjødehunder i avisene mener det. Spyttslikkerne i Nettavisen og andre ormebol hamrer løs på de få uvaksinerte som om de selv hadde rabies. Det fråder sannsynligvis rundt gapahuken deres rett under snyteskaftet.

Når vi opplever den hitlingen og hundsingen avisene bedriver overfor Ola og Kari pga mikroskopiske tall, så er det på linje med statsmediene i Kina og NK.

Vi får oppdatering av smittetall minutt for minutt, men sjelden noe om hvor mange som har dødd av eller med det. Årsaken til det er selvsagt at dødstallene er svært lave mens smittetallene er høye. NOE må de jo skrive om siden gravende journalistikk er for lengst avgått ved døden.

Det finnes lite statistikk på hvor mange vaksinerte og uvaksinerte som har dødd. I alle fall som har vært publisert i media.

Det må man finne selv.

Alt dreier seg om antall smittede som jeg anser er totalt irrelevant. Jeg vil ikke ha statistikk om hvor mange som er forkjølet heller.

Myndighetene og mediene konspirerer med hverandre om å spre fake news slik det er helt normalt i diktaturer.

Nå har de forbudt alkoholservering på utesteder, noe som har ført til et ras av konkurser.

SMB vurderer massesøksmål mot staten. Det er et totalt ubegrunnet tiltak og er en ren ryggmargsrefleks inntil de belegger det med fakta.

Hva sier Erna Solberg? Jo hun støtter selvsagt regjeringen på politisk grunnlag.

«– Det er lett å forstå at dette er tøft å stå i både for de som jobber i utelivsnæringen, og for de som savner sosiale møteplasser, sier hun.»

Det ser på ingen måte ut som om det er lett å forstå. Det er snarere lett å vifte vekk andres argumentasjon, for hun vet best. I beste fall er det politisk snøvling fra tranten. I verste fall en sadistisk vrøvling.

Det er ikke bedre i regjeringen.

Kjerkhol virker på meg som fullstendig frakoblet virkeligheten. Dette må være noe av det siste jeg ville ansatt som helseminister. Det er ufattelig at det er mulig å være så totalt ubegavet. Ikke ond, bare inkompetent og ubrukelig.

Når du skal høre en ny minister snakke for første gang, så bygger du ned forventningene. Du senker ambisjonene om det du snart skal få høre omtrent ned til null.

Men det viste seg at det var verre. Det var bare støy. Da kan man spørre seg hvorfor dette mennesket får over en million i lønn og superpensjon, når jobben hennes kun er å snakke. Det er vanvittig.

De stenger ned videregående skoler, noe selv det blodrøde barneombudet reagerer på. Igjen er det ide-dugnad på kontoret som er faktagrunnlaget.

Alt dette er ubegrunnede tiltak basert på myndighetenes konspirasjonsteorier, der noen har sittet og verpet dette frem på vaglene i departementskatakombene deres.

Det finnes INGEN sanksjonsmuligheter mot tyrannisk politikk, og de har full kontroll over et logrende politi de kan sette inn om nødvendig.

Det kan ikke være en konspirasjonsteori å påstå at de driver med maktmisbruk. De har testet ut folkets vilje til opprør, og fant at de kan gjøre hva de vil i en såkalt pandemi, og kan selvsagt gjøre det samme i enhver situasjon som gagner dem. De har total makt, i sterk likhet med CCP i Kina. Det finnes ingen opposisjon, og ingen kontroll- og konstitusjonskomite, rett og slett fordi sjarlatanene har konsensus om at maktmisbruk er innafor.

Alt som er skrevet så langt er basert på observasjoner.

Men hva med fremover?

I Wikipedia står det bl.a. følgende om konspirasjonsteorier:

«En konspirasjonsteori er en teori eller forestilling om at noe skyldes en hemmelig konspirasjon, det vil si en sammensvergelse eller et komplott.»

Men er det det samme som at det er usant?

Jeg påstår at media og myndigheter konspirerer med hverandre om å søke kontroll over folkets meninger og at sannheten er deres sannhet. Alt av fakta som ikke er inni folden deres er konspirasjonsteorier?

Påstanden er, igjen, basert på observasjoner.

Fremover. Da snakker vi ikke om observasjoner, men om ren spekulasjon basert på empiri. Det er mye som tyder på at de som driver med denne «sammensvergelsen» ikke vil la denne makta de har tilranet seg, svekkes og bli mindre.

De kan selvsagt vha. pandemien fortsette lenge med middelaldersk kongemakt over trellene, men en dag er det stopp. Det stopper når den siste og tregeste sosialisten i landet tar den blå pillen og våkner.

Inntil videre så kommer det flere virusvarianter. Om de er farlige eller ikke er uviktig for dem. De kjører jo bare «føre var» prinsippet. At Omikron, som er som en forkjølelse, førte til de hardeste innstrammingene som har vært til nå, borger for at de vil ri denne hesten i lang tid fremover. Iflg meningsmålingene ønsker jo folket harde innstramminger, og gjerne enda hardere. Hadde disse hardcore munnbleiefanatikerne fått viljen sin, så hadde uvaksinerte blitt stilt overfor en pelotong gardister og skutt på stedet.

De har mistet mye av stålkontrollen over konsensus i klimasakene ved at folk ikke kan unngå å se hvor skadelidende de blir:

  • Vindmøller

  • Strømpris, ACER, kabler til utlandet, kabler i Nordsjøen, nedtapping av vannreservoar etc

Når folk kjenner politikken deres på kroppen, så reagerer de til slutt. Bedre sent enn aldri at konsensus snur og fravristes kjøterne i redaksjoner og politiske sjurereir.

Jeg skrev i en tidligere artikkel om at kullgruvene på Svalbard blir gjenåpnet i fremtiden. Skal se det ikke er noen dårlig konspirasjonsteori. Det grønne skiftet har gjort gruvedrift lønnsomt, og enkelte steder har prisen på kull økt med 700%.

Klart det blir tatt noen spadetak med slike priser. Nå snakkes det i Tyskland om å gjøre, med et pennestrøk, naturgass grønn. Hyklerne har malt seg inn i et hjørne, og når realitetene når frem til deres åndssvake hjerner, bare endrer man litt på ordbruken og skaper konsensus for det «nye grønne» de fant opp på kammerset.

De trenger noe nytt nå. Noe FN/EU-styrt.

En av de tingene som allerede er her, er klimainnvandring. Så lenge det finnes penger i det, så vil det også finnes lobbyister for det. I tillegg utnytter politikerne alle slike nyord til fulle. De har skremmende lite innsikt i nyordets betydning, men det er ikke så viktig sier kommunikasjonsdirektørene. Den som bruker begrepet oftest, eier begrepet. De har lært av Goebbels.

Smånisser som Barth Eide klarer aldri å forklare seg, men snakke rundt begreper som dette. Støre legger hodet på skakke på typisk AP-vis, ser alvorlig ut og fyrer av tåkekanonen.

Støre bedriver bare snorklipping nå. Går på div arrangementer for å beære folk med sitt nærvær. Ellers er det fint lite vi ser noe til rakkelverket. Heldigvis rakk jeg å zappe da han skulle tale nyttårsaften. Uværskråka skulle ikke få ødelegge kvelden med jamringen sin.

Han sa det selv så flott under «me2» problemene AP hadde, som antagelig var en blanding av tafsing og renkespill i et korrupt miljø: - Alt jeg tar i blir til gråstein.

Ja så sannelig. Lite er endret siden den gang. Grå mus med store ambisjoner for egoet og små ambisjoner for landet. Erna opp av dage.

Vedum er avkledd som den maktpersonen han er. Ingen av hans lovnader har sett dagens lys bortsett fra at ulv skal plaffes ned, og det er ikke «vanlige folk» han jobber for. De er falske hele kostebinderiet, noe vi visste, men det går fort i svingene med denne gjengen.

Aldri har drivstoff og strøm vært dyrere enn nå, stikk i strid med det som ble lovet. Og aldri har man brukt kortere tid på å avsløre hvor handlingslammet de er i alle disse krisene de egenhendig har skapt sammen med den forrige regjeringen.

Må være ny norsk rekord i løftebrudd, når de knapt har satt nøkkelen i døra før katta slipper ut.

Trist å se at konspirasjonsteoriene rundt politikken bekreftes en etter en, og blir til fakta.

Jeg er enig med Sissener: Fjern politikerlønna og innfør kompensasjonslønn. Da får de lønn som er merittbasert. Da hadde vi sluppet sånne som Kjerkhol, Mjøs Pedersen og andre som ikke aner hva en jobb er.

Jeg er en konspirasjonsteoretiker på lik linje med alle andre i samfunnet, selv om jeg tror månelandingen skjedde.

Ten4