Åpent brev til Ine Marie Eriksen Søreide, ex utenriksminister.

Av Dan Odfjell. 

Dessverre er du helt på jordet, og det er ikke stygt og personlig ment, men i en pressemelding som referert på Resett 24/1/22, dummet du deg skikkelig ut, på UD-vis. Ved å omtale saker du tydeligvis ikke har peiling på; naiv Taliban-politikk på sitt verste, og det like sosialistisk som da du selv var landets utenriksminister; en lydig «papegøye» for Erna Solberg. 

Den enkleste måten å sette deg og dere overfladiske Høyre-politikere på plass er enkelt å referere til den svenske Helena Edlunds åpne brev til Støre-regjeringen 23/1/22. Der fikk du sannheten om Taliban-invitasjonen fra den forutsigbare Anikken Huitfeldt, samt utførlige opplysninger om hennes skamfulle oppdrag - samt om Talibans grusomme realiteter på bakken. 

Jeg forstår ikke hvorfor dere politikere fyrer av unødig fra hoften, da må dere være temmelig selvsikre og/eller hovmodige. Og det uten grunn overhodet. Men ditt utspill til forsvar for Huitfeldts Taliban-invitasjon var jo «kollegial» og viser at der ikke lenger er forskjell på Høyre og Ap; dere er på det samme anti-norske og selvfornedrende laget med EU og FN i mente. Dere burde skamme dere for falskt plapre spill overfor velgerne i denne og andre sammenhenger.
 
Hils Erna Solberg fra meg, hun var på lag med utysket Angela Merkel, i realiteten en skjult  sosialist hun også, og en diktator-type for et nytt stor-Tyskland under oppseiling. Men ennå er ikke kjørebanen til EU avgjort.. At Erna argumenterer for korona-pass, viser at også hun vil kontrollere befolkningen til sjakk matt. Hvordan kan Høyre fremholde norske myndigheter til «kollektiv kontroll av befolkningen» når de fleste konservative sloss for individets frihet? Jeg er blitt kritisert for å hjelpe Ap i forbindelse med det siste valget ved å kritisere Høyre-ledelsen. Men alle som stiller til valg og fortjener kritikk, skal selvfølgelig kritiseres; jeg hater såkalte taktiske valg enten det er fra venstre eller høyre-siden. Å hjelpe frem partiet Venstre som det ble argumentert for to valg tilbake i tid, var klart feil, rett og slett fordi Venstre knapt er et valgbart parti. Det er sannhet og oppriktighet, ikke taktikk som skal til i et sant demokrati. Høyre trenger nytt borgerlig mannskap for noensinne å kunne reise seg.
 
Jeg stemmer ikke Ap, ei heller Høyre, dere står for den samme EU-vennlige, underdanige  politikken og innvandrerkjøret, enn så lenge. Den av dere som anviser ny kurs, kan komme på hurtigtoget. Det partiet som ser at folket har fått nok, vil seire til neste valg. Jo tidligere dere forstår at nye koster og en nasjonal-vennlig politikk som gir folket håp, gir stemmer. Både du og Erna står i veien for et nytt Høyre som tør være annerledes og reelt nasjonal- konservativt. Det merkelige diplomatiske «kjøret» for FN under din ledelse var skamfull, men Erna var antagelig din «arbeids-giver» mht hennes FN karriere. Du var da med på å arbeide for personlige interesser heller enn nasjonens. Det skal straffe seg når det tillates og, beklager å si det, jeg er langt fra alene om å ha mistet tillit til deg. Heller ikke din forgjenger, Børge Brende, har lenger noen plass i norsk politikk; han er blitt global-elitenes internasjonal løpegutt. Hans valg, og det må han leve med; vi må alle gjøre valg og ta dets konsekvenser.
 
Å bruke Taliban-invitasjonen er min måte å kommunisere på. Så som, det partiet som tør avkle det grelle Taliban eksempelet, samt NRK-propaganda roperten detronisert, vil få stemmer. BBC er allerede under detronisering som en stats-kanal både for dyr og for ensidig politisk. Staten skal ikke dominere ensidig, hverken til den ene eller andre siden. NRK er skamløs, Erna også da hun søkte NRKs hjelp til Trump-fremholdt som en tulling - selv om han var motkandidat til de korrupte Clinton-demokratene. Det vil neppe glemmes i ettertidens klarere lys, med Biden-kreftene skamfullt nå eksponert. Jeg forstår forresten ikke hvorfor antatte fornuftige politikere helt unødig maler seg inn i hjørner ved unødig snakk, ofte fremprovosert av mediene. Må det snakkes så mye - det virker svært lite verdig, spesielt ikke en statsminister som hevder seg gjennom plapring; fortell Erna det.
 
Når riksmediene er kommet på lag med statsmakten, har nær alle parter «røpet seg» til et samrøre og et udemokratisk sammensurium, for å låne Ernas eget uttrykk. Denne makt-boblen var Erna i aller høyeste grad medlem av. Og i ettertid vil hun i tillegg bli husket for sin nærhet til utysket Merkel og det tysk-dominerte EU. Merkel var den som tragisk åpnet stor-døren til Europas masseinnvandring. Og hun satte Tyskland sjakk matt med gass ledningen fra Russland etc. Det blir hennes triste ettermæle - om vi ikke alle blir «tjenerne» knuget under herrefolket som invaderer oss. Vladimir Putin derimot spiller sine kort godt og løper lett i ring rundt EU-politikerne, en dekadent saueflokk tilsynelatende uten mål og uten nasjonal mening, annet enn å ta vare på seg selv.. Det sprikende skjøre EU-byggverket ligger relativt dårlig når patriotismen og forsvars-evnen svikter. Drukner Norge i dragsuget?

Dan Odfjell, Samfunnsdebattant

Kommentarer