Humor og sang, effektivt mot myndigheter?

Av Dan Odfjell. 
 
Jeg arbeidet i og med Polen fra 1974 til 1979 og fikk flere gode venner der, og noen lever fremdeles. Dette var mens landet lå under jern-helen til Sovjet, et regime ikke å forveksles med dagens Russland. Jeg bevitnet den gang «fremmede» troppeforflytninger, men følte selv ingen personlig fare. Jeg opplevde polakkene som meget pragmatiske, samt at de holdt seg oppe med allslags vittigheter om sine over-herrer, med seg selv inkludert. Jeg hørte mange utsagn. Her og nå 45 år senere husker jeg to: «Vi polakker er som reddiken, rød på utsiden men hvit inni». En annen historie var om en sovjeter og en polsk offiser som sammen side om side patruljerte midt ned etter øst-grensen i den åpne, anlagte traseen gjennom skogen. Plutselig der, under en rot, blinket det i gullmynter, presis på grenselinjen. Sovjeteren utbrøt begeistret, la oss dele myntene broderlig. Nei, takk sa polakken, bedre 50-50...
 
Nå hører jeg at humoren lever og opp-blomstrer også i Norge og "hjelper oss gjennom covid-natta (snart er det morgen)" som skrevet av Hans Rustad på document.no 26/1/22. Han anførte det oppløftende at folk setter seg ned og lager sanger om pandemi-galskapen. Slik som en Lisa Hasselberg hadde gjort under tittelen «Bakvendt-Norge». Men den kan jeg ikke sitere fordi sangen ble sensurert vekk fra YouTube, på Sovjet vis. Så velkommen til ytringsfrihetens land. Noen av oss har heldigvis noe til felles med de nasjonalt stolte polakkene som står opp mot  EUs tvang og harselering fra Brussels. Måtte EU-motstanden tvinge globalistene til retrett, for tiden er mer enn moden. Og måtte Støre-regjeringen oppfatte den økende folke-motstanden mot seg, til kurs forandring på flere områder.
 
Taliban-humbugen er oss skjemmende, også internasjonalt. Ledet fra et nær sinnsykt UD, dog opplagt tillatt av statsministeren selv. Her trengs mer enn humor og sang, når de «politiske» milliardene renner ut som erter av en sekk. Dette må stoppes, for nordmannen og svensken er våknet til myndighets-motstand, demonstrert forleden i Stockholm. Vi kjøres diktatorisk mot avgrunnen av folk som er fanatiske, dog i mindretall, og av de «kontrollerte» riksmediene og journalistene, de virkelig store stygge fedrelands-ulvene. De fortjener å bli stilt for riksrett for uvettig handling mot bedre vitende. Forresten hva Anikken Huitfeldt har av «vitende», kan bli sakens kjerne med Jonas Gahr Støre i vitneboksen. Dette er ikke personlig ment, men våre stats-råder forutsettes både å ha kunnskap og det å tåle sann kritikk. Eller er vi den skjulte siste Sovjet republikk? Alf R. Jacobsen kan uttale seg om det.

 
Dan Odfjell, Samfunnsdebattant

Kommentarer