Russland truer land som gir våpenstøtte til Ukraina med «tøff respons»

Av Spikeren. 
Kilde: Interfax. Kl. 22:07, 28. februar 2022. 

Det russiske utenriksdepartementet lovet EU en tøff respons for EUs rolle i hendelsene i Ukraina. 

Moskva. 28. februar. INTERFAX.RU - EUs handlinger og dens rolle i hendelsene i Ukraina vil ikke forbli uten en tøff respons. Russland vil fortsette å sikre gjennomføringen av vitale nasjonale interesser uten hensyn til sanksjoner, sa det russiske utenriksdepartementet i en uttalelse som ble offentliggjort mandag kveld.

Det er på tide at vestlige land forstår at deres udelte dominans i den globale økonomien har lenge vært en saga blott," heter det i teksten i dokumentet.

Den bemerker at "EU-borgere og strukturer som er involvert i levering av dødelige våpen og drivstoff og smøremidler til Ukrainas væpnede styrker vil være ansvarlige for eventuelle konsekvenser av slike handlinger i sammenheng med den pågående spesielle militæroperasjonen. De kan ikke annet enn å forstå faregraden av konsekvensene."

Det russiske utenriksdepartementet bemerket at "EUs beslutning 27. februar om å begynne å levere dødelige våpen til det ukrainske militæret er selvavslørende. Det markerer slutten på europeisk integrasjon som et "pasifistisk" prosjekt for å forsone europeiske folk etter andre verdenskrig."

«EU-medlemmene tok endelig parti for Kiev-regimet, som utløste en folkemordspolitikk mot deler av sin egen befolkning», heter det i uttalelsen.

«En annen myte plantet i fortiden av EU-medlemmene har også blitt endelig avlivet – at deres ensidige restriksjoner, illegitime i internasjonal juridiske termer, ikke er rettet mot det russiske folk», heter det.

Tidligere ble EU-landene enige om levering av våpen til Ukraina, inkludert dødelige, for 450 millioner euro. Dette ble kunngjort av lederen for EUs diplomati, Josep Borrell.

Han understreket at dette er en presedens i EUs historie og takket også Polen for å ha gått med på å bli et transittsted for levering av bistand til Ukraina.

Kommentarer