Trump har lansert sitt sosiale nettverk


Vi visste at det kom til å skje til slutt; TRUTH, Donald Trumps sosiale nettverk, er nettopp sluppet på App Store i USA.

Siden Trump annonserte denne nye virksomheten i oktober i fjor, har mye skjedd. Investorer satte 1 milliard dollar inn i Digital World Acquisition Corp, et Special Purpose Acquisition Company (SPAC) som ble dannet for å finansiere Truth-plattformen, i desember i fjor. I januar oppsto rykter om det sosiale nettverkets forestående lansering uten en spesifikk lanseringsdato, så selskapet begynte å teste programvaren i en begrenset beta med omtrent 500 personer.

Alt dette begynte i fjor da Trump ble utestengt fra store sosiale medieplattformer som Twitter, Facebook, YouTube og Shopify mens han fortsatt var i President embetet. Siden den gang har han og hans allierte etterlyst en plattform for å bekjempe «Big Techs tyranni», og Donald Trump Jr. presset til og med Elon Musk til å bygge en, men jeg antar at han var for opptatt andre steder. Etter at ingen svarte på appellen, valgte Trump og teamet hans å lage sin egen plattform, det er der vi er nå.


Konservative sosiale medieplattformer som Gettr og Gab har eksistert i lang tid. Trumps TRUTH, på den annen side, kan være den ultimate høyreorienterte flaggbæreren - og et nytt hjem for de som har blitt forvist fra mainstream-plattformer. Det er mye usikkerhet rundt hvordan plattformen vil fungere og hvordan den vil håndtere de åpenbare problemene med å moderere brukergenerert innhold.

TRUTH må unngå Parlers tragedie mer enn vekst eller inntektsproduksjon ved å undertrykke hatefulle ytringer. Ellers kan den bli slettet fra App Store, noe som resulterer i tap av brukere.

Trump-tilhengere er ute med megafonene sine nå som det sosiale nettverket har debutert, og sier at appen allerede er en suksess - selv om de fleste av dem er på... en venteliste. Truth socials nettsted blokkerer for tiden nye besøkende, muligens for å unngå et DDoS-angrep (Distributed Denial of Service).

Til slutt tror jeg det er riktig å berømme Trump for å være tro mot sine konservative prinsipper og kunngjøre en Web2-basert plattform i 2022. Foreløpig vil det imidlertid ikke være noen TrumpCoin eller TruthDAO.


Link til TRUTH. (Virker foreløpig bare i USA).

Kommentarer