NB! Du må klikke på tittelen for å komme til kommentarfeltet.

lørdag 14. mai 2022

Men Jesus kalte dem til seg og sa: "La de små barn komme til meg, og DREP dem ikke! For Guds rike hører slike til." (Lukas 18,16)

biskop Anne Lise Ådnøy
Overskriften her er av Kirkehøyden, mens selve saken handler om den skandaløse bønnen til biskop Anne Lise Ådnøy, som på sin Facebook-side la ut en bønn for selvbestemt abort.

«Gode Gud, du som skapte kvinner i ditt bilde. Gjør det mulig for de amerikanske kvinnene som blir ufrivillig gravide å avbryte svangerskapet innenfor lovlige, trygge rammer. Amen,» ber Ådnøy på sin Facebook-side.

Avisen Norge IDAG omtaler saken og skriver bl.a. følgende:

«Biskopen sitt abortutspill er sjokkerende». 

Stavanger-biskop Anne Lise Ådnøy engasjerer seg i den stadig mer opphetede kampen om abort i USA. På sin Facebook-side la hun ut en bønn for selvbestemt abort. Hun blir sterkt kritisert av blant andre et medlem av bispedømmerådet.

Blant dem som reagerer sterkt, er et av bispedømmerådsmedlemmene i Stavanger.

– Biskopen sitt abortutspill er sjokkerende. Jeg tenker særlig på at biskopen utelater det ufødte livet i bønnen sin. Barneperspektivet er helt borte. Men abort handler alltid om minst to liv. Det er minst like viktig med bønn for det ufødte liv, sier Therese Egebakken.

Les hele saken på Norge IDAG.