EU, USA og Nato mangler samklang

Av Dan Odfjell. 

Fordi det «vestlige» samholdet sprekker, og Ukraina-krigen synliggjør nettopp dette. Resten av verden lider også av krigen og er generelt uenig i Vestens sanksjonspolitikk. Samt er økende negativ til Biden-regimet som «vil krig» for tydeligvis å få vekk oppmerksomhet fra sine interne og voksende egne problemer. Og som «overstyrer» Vesten med sin merkelige politikk - som knapt lenger kan forsvares. Det mye grunnet de menneskelige og de fler-globale forferdelige  konsekvensene som følger av en slik krig. Den må stoppes uansett hvem som har eller har hatt mest rett, innenfor en nå tilspisset propaganda- og stedfortreder krig hvor argumentene svirrer og stadig forandrer seg. Hvor sannheten for lengst er tapt. 
 
Krigen ble ikke startet i februar i år, men i 2014. Siden den gang har USA bevisst drevet sitt hemmelige nå medgitte spill helt på grensen til Russland i ikke-Nato-landet Ukraina. Jeg påminner John F. Kennedy som truet Nikita S. Khrutsjsov i 1962 med atomkrig mht hans forsøkte utplassering av missiler på Kuba, bare ca 100 km fra Key West. Og Khrutsjsov trakk dem tilbake. Mye likt hva Russland også forsvarer seg for, nemlig sin egen missil sikkerhet. Nato er en forsvarspakt, ikke en angrepspakt og USA misbruker Nato, og det ikke for første gang: Sågar på fredsnasjonen Norges vegne, noe Jens Stoltenberg uten folkelig diskusjon tillot, gjennom Libya-krigen, et annet ikke-Nato-land. Som ble bombet sønder og sammen ved hjelp av norske jagerfly og piloter. Kanskje var det denne bemerkelsesverdige USA-underdanigheten fra den gang statsminister Stoltenbergs side som «belønnet» ham med den lukrative Nato-stillingen som dens generalsekretær. Til tross for at han var kjent som konfliktsky; og ved å ta «ansvar» for manglende norsk beredskap ved å bli sittende..
 
Jeg er ingen Putinist ei heller noen Bidenist, kun en fedrelandsvenn.. At Norge med felles grense med Russland (som tidligere hjalp oss med å kaste ut tyskerne i nord) skal delta i en krig som i virkeligheten er en stedfortreder-krig fra USA mot Russland, det er meget uklokt for et forsvarsløst lite land som Norge; for å si det mildt. At Støre-regjeringen bryter vårt eget eksportforbud ved suverent og igjen uten folkelig diskusjon ved å sende krigsvåpen til de «krigførende parter» i Ukraina, det viser en ubetenkelig Støre-politikk og en nasjonal forakt for landets tryggeste og beste interesser. Den tverrpolitiske norske propagandaen greier knapt å skjule oss sannheten. 
 
Jeg er heldigvis ikke en politiker og derfor uten munnkurv fra «mine egne» til å kritisere regjeringen. Hvilket Stortinget opplagt skulle ha gjort, politisk nær avgått ved døden? For kritisere, det gjør jeg, og mistenker sterkt dessuten Biden-regimet for å misbruke Nato for innenriks tildekning av sine selv-forskyldte og økende problemer - ved å fortsette å «double down» Ukraina krigsinnsatsen, en skitten politikk. Det er egoistisk og hensynsløst, ikke bare mot de aktivt krigførende partene, men mot hele Europa og langt mer til. Men kanskje bevisst dette, av USAs nye svake merkelige regime. Som ønsker EU relativt økonomisk redusert? For ikke å snakke om den fattige verdenen som trues av hungersnød. 

Gjennom Kongressen forsøkte Demokratene to ganger å skape en riksrettssak mot President Trump. Jeg mener Riksrett nå burde vært stillet mot Biden som president for umenneskelighet skapt gjennom bevisst krig, og hans ellers generelt vanstyre. Trump var sterkt imot sine forgjengeres kriger og også imot Ukraina krigen. Han turde tale klart og gjorde det også før han ble valgt, og delvis av den grunn ble han valgt i 2016. Krig er aldri populært med folk frest. Og Trump la til rette for ærefull tilbaketrekning fra Afghanistan, som Biden så totalt ødela som så mangt annet. Jeg tror Trump hadde forhindret krigen ved enkelt å si at Ukraina ikke behøvdes som et Nato land.
 
Det rare (eller ikke?) er de norske riksmedienes taushet, de synes på lag både med krigen og med den svekkede presidenten i USA - som tydeligvis må beskyttes for sin senile udugelighet samt sine ekstremistisk pregede støttespillere.  Jeg har mine teorier om hvorfor Biden og hans regime beskyttes av riksmediene. Samt av svake vesteuropeiske ledere. Det kan vel ikke være så såre enkelt, at rent politisk egoistiske grunner ligger til grunn? Alt mens de opplagte og fortsatte krigs uhyrlighetene samt andre politiske  vanskeligheter skjules eller skal oversees? Hvem bryr seg lenger da med sannhet og nasjoners beste? Eller fred på jorden? Jeg håper  og tror Vestens arroganse står for fall i en verden ikke lenger USA-imperialistisk ene-kontrollert. Den tiden synes forbi med Kina nå mer fremtredende. Og dollaren synes også synkende pga  pengepresse gallupen og den generelt raskt stigende inflasjonen.
 
Dan Odfjell, Samfunnsdebattant

Kommentarer