Krigen kunne vært unngått

Av Dan Odfjell. 

Ukraina-krigen kunne lett ha vært unngått. Det vil komme bedre til syne etter hvert, tror jeg. Krigen synes et resultat mest av USAs hauke-ledelse og feilslåtte stormaktspolitikk, samt Joe Biden-regimets behov for å trekke oppmerksomhet vekk fra sine egne økende interne problemer. Allerede for mange år tilbake, nemlig - i Ukraina minst tilbake til 2014 - søkte USA med «forsvars-alliansen» Nato å ekspandere i østlig retning. Russland har vært advarende tydelig, likt John F. Kennedy var det, i 1962. Som ved trussel om atomkrig fikk Khrustsjov til å trekke sine missiler (for utplassering på Cuba) tilbake. Det var altfor tett innpå USA´s nødvendige sikkerhetssone. Jeg husker det godt, jeg jobbet da i New York, samt året etter da Kennedy ble skutt. Mens vår tids dessverre overmodige og mer dekadente ledere ikke har villet estimere og lytte til russernes tilsvarende sikkerhetsbehov - av ikke helt å bli omringet av Nato-missiler.
 
Å sende krigsmateriell inn i en pågående konflikt har et tvilsomt moralsk aspekt. Og Norge, som produserer angrepsvåpen, hadde eksportforbud for nettopp det. Men Jonas Gahr Støre brydde seg knapt om slikt, u-seremonielt brøt regjeringen forbudet tidligere i år. At USA ikke har et tilsvarende forbud, er tydelig for de gedigne forsendelsene av våpen gjort til Ukraina, og mer nylig også fra andre Nato-land, altså å sende våpen til et ikke-Nato-land. Men viktig, i motsetning til andre Nato-land, har Norge felles grense med Russland hvilket betyr at Norge tok side mot et naboland, for tilfellet i rent overmot?
 
Det rare er at «Stortingspartiet» er taust og riksmediene nær like ens, hvilket tyder på alt annet enn et åpent velfungerende debatterende demokrati, nå også demonstret i Ukraina-sakens sammenheng. Vi har to dominerende partier som veksler om å fronte for den «dype» norske staten, som tydelig «byr» oss ingen forandring, tusen takk.. Ap og Høyre er nær globalistiske, siamesiske tvillinger i et spill mest av pretendert uenighet seg imellom, dog felles «globalistisk» til vår nasjons tilintetgjørelse, dessverre. Ikke et eneste parti står for det nasjonale og den lille norske mann og kvinne lenger. Selv ikke skrekk-tilfellet Sverige tør noen ta til orde imot, som går til grunne rett for øynene våre. Og plutselig vil Sverige bli Nato-land og sloss mot Russland? Ikke en god spøk en gang.
 
Men tilbake til USA´s  imperialistiske spill som innbefatter Kina og den fjerne Østen. Nå med  Joe Biden og hans «fuskende» ekstremister som regjerende. Som nå spiller Vesten til falitt etter alle solemerker. Stedfortreder-krigen deres i Ukraina har også som sin konsekvens at Europa tas med ned i det økonomiske dragsuget. Og Nato som en forsvarspakt blir misbrukt krigersk. Russland tilhører naturlig Europa, men det passer neppe USA. For kombinasjonen Russland og Europa ville blitt litt for mye av en alliansepartner.. Gjennom Nato sørger USA fra å holde oss på sin rette side. Russland ville opprinnelig slutte seg til Nato og Europa. Men det ville ikke USA  tillate og ga Russland den kalde skulderen. Resultatet ser vi nå, Europa senkes økonomisk og Russland tvinges i armene på Kina, samt at USA mister sin etterkrigsverdens politirolle.
 
Ikke bare krig er propaganda, nær alt synes blitt til løgn og tildekning. I dypstaten Norge er dette politisk bevisst tillatt. Takket være "Stortingspartiet", det eneste partiet å stemme på, rigget til og lønnet av det politiske korrekte systemet, benevnt PK. Som ble oppfunnet i det gamle Sovjet og med fordelene og pengene styrt til de rette, med politikere som gjøres til sauegjetere og bjellesauer for staten, ikke for folket. Og med et nytt Pravda, kalt NRK. Der røpet Erna Solberg dypstaten da hun forlenget åremålskontrakten med den tidligere  SVeren Thor Gjermund Eriksen. Og ikke bare det, hun tillot NRK oss beskattet og automatisk trukket for over skatteseddelen enten vi vil eller ei, enten vi bruker NRK eller ei. Er ikke dette diktatorisk og ensrettende vet ikke jeg. Og det fra en statsminister som lot seg uenig med Jonas Gahr Støre og Ap, faktisk lite troverdig. Neppe borgerlig heller lenger.
 
Dan Odfjell, Samfunnsdebattant

Kommentarer