Celebert besøk


Av Spikeren. 

"Siden viste Herren seg for Abraham i eikelunden i Mamre, en gang han satt i teltåpningen midt på heteste dagen. Da han så opp, fikk han øye på tre menn som stod foran ham. Med det samme han fikk se dem, sprang han imot dem fra teltåpningen, bøyde seg til jorden og sa: "Herre, dersom jeg har funnet nåde for dine øyne, så gå ikke forbi din tjener! La oss få hente litt vann, så dere kan vaske føttene og hvile dere her under treet! Så vil jeg komme med litt mat, som dere kan styrke dere med, før dere drar videre - siden dere nå har lagt veien om deres tjener." De svarte: "Ja, gjør som du sier!" Da skyndte Abraham seg inn i teltet til Sara og sa: "Skynd deg, ta tre mål hvetemel; kna det og bak kaker!
(1 Mos 18,1-6)

Det var omtrent slik det skjedde, onsdag 13 juli 2022, da Spikeren fikk besøk av skipsreder Dan Odfjell, avisredaktør og prest Finn Jarle Sæle, sammen med tidligere stortingspolitiker Anita Apeltun Sæle. - Tenk disse tre kom helt ifra Bergen, bare for å besøke Spikeren i hans ringe bolig. Helt utrolig!

Besøket hadde egentlig vært planlagt en stund, men ingen av oss visste helt hverken dagen eller timen for når det ville skje. Spenningen var derfor stor da Spikeren fikk beskjed om at "nå er vi på vei". Men så kom det kontrabeskjed: Finn Jarle hadde fått noe kluss med bilen, så vi fikk bare vente og være rede til enhver tid... Men så, plutselig, "midt på heteste dagen", stod de der i døråpningen. 

Med det samme Spikeren fikk se dem, sprang han imot dem, bøyde seg til jorden og sa: La meg hente litt kaffe, så kan dere hvile dere her etter den lange turen! Så vil jeg komme med litt mat, som dere kan styrke dere med, før dere drar videre. De svarte: "Ja, gjør som du sier!" 

Da skyndte Spikeren seg inn til Chiefen (sin husvert) og sa: "Skynd deg, ta tre mål hvetemel; kna det og lag to pizza'er!" Men i det samme fikk de øye på to frosne Grandiosa pizza'er som lå der på kjøkkenbordet. Da henvendte Spikeren seg til Anita og sa: "Du som er dame, kan ikke du hjelpe oss med å få stekt disse pizza'ene?", og det var ikke nei i hennes munn.

- Men vi må ha bakepapir, sa Anita. Har dere det?
- Nei dessverre, sa Spikeren, jeg finner ikke bakepapir!
- Ok, da får vi bare gjøre det beste ut av det, sa Anita, og ikke lenge etter stod det to rykende varme pizza'er på stuebordet. Helt fantastisk! Takk skal du ha, Anita!

Deretter gikk praten om løst og fast, om vår felles kristne tro og om våre forskjellige livsopplevelser. Dan fortalte blant annet om sitt liv som skipsreder, vindyrker og birøkter. Så fortalte han om opprinnelsen til Odfjell-navnet, som stammet fra en odde på Bergens kanten. På denne odden var det et fjell, og midt oppe på dette fjellet stod det et bedehus.

Dermed kom vi inn på Spikers Corner og snakket om hvor viktig det var å få ut budskapet, ikke bare når det gjaldt kristendom, men også om den politikken som ble ført, på godt og vondt.

Da passet det veldig godt at Finn Jarle satt klar med laptop'en og gjorde et lite intervju med Spikeren. Så får vi se om det kanskje kommer en liten artikkel i Norge IDAG om dette etter hvert. Det kan jo bli spennende.

Men for å oppsummere det hele, må jeg bare si at dette var et utrolig hyggelig besøk. Kjekkere og mer jordnære folk enn Dan, Anita og Finn Jarle, skal man lete lenge etter. Det får meg til å tenke på det som står i Hebr 13,2: "Glem ikke gjestfriheten, for ved den har noen hatt engler på besøk uten å vite det."

Hjertelig takk for besøket! Det er noe jeg aldri vil kommen til å glemme.

Beste hilsen,
Spikeren

Kommentarer