Et ord til landets ledelse?

Av Roger Dyrøy. 

Prøv å senke farten "For dere skal ikke gå ut i hast, og ikke skal dere flykte. For Herren går foran dere, og bak dere går Israels Gud." Jesaja 52:12

Har du hørt om "hastighetssyken"? De som har den, bytter filer hele tiden når det er mye trafikk. De prøver å være den første som går av flyet, selv om de må vente lenge på bagasjen. De tuter på deg hvis du ikke kjører fort nok når trafikklyset blir grønt; trommer med fingrene på alt de kan finne når de må vente; trykker på heisknappen om igjen og om igjen for å få den til å gå fortere. De minner oss om kolibriene. Disse bittesmå fuglene kan fly framover, så står de stille i lufta og beveger seg ikke noe sted. De bittesmå vingene kan bevege seg opp til syttifem ganger i sekundet!

Problemet er at deres levetid bare er tre år sammenlignet med en ørn som lever i tretti år. Hva er forskjellen? ørnen har lært å spare på energien ved å sveve på de gudgitte vindstrømmene. Budskapet her er enkelt: Når du blir styrket ved Den hellige ånd, varer du lenger og går høyere enn du kunne drømme om.

En pastor sa at han var en "stressmaskin" da han var yngre, og alle rundt ham følte det. En dag sa et av barna til ham, "Pappa, jeg prøver å skynde meg og fortelle deg noe." Han svarte: "Det er greit, du kan snakke sakte nå." Etter en lang pause gikk det plutselig opp for ham hva han gikk glipp av da barnet sa: "Da får du lytte....sakte!" Når du bestemmer deg for å gjøre ting litt saktere, vil du oppleve at livskvaliteten og forholdet til menneskene rundt deg blir bedre. Bibelleseplan: Sal 1; Mat 1; 1 Kong 17-18.


Kommentarer