Statsminister med selvforskyldte problemer, økende

Av Dan Odfjell. 
 
Jeg refererer til Jonas Gahr Støre og hans noe tyngende bagasje. Hans største problem synes hans lenge ukritiske forhold til muslimer, helt fra hans tid som koffertbærer for Gro Harlem Brundtland - som ønsket seg nye sosialklienter og velgere, alt i ett.. At det kunne ha sine uheldige sider, ble klart ignorert, ikke bare innledningsvis, men det gjøres fremdeles. Og Jonas innledet et dårlig skjult forhold til terrororganisasjonen Hamas, uten å ta avstand for deres sanne natur. Derved vanskeliggjorde han Norges forhold til det lille demokratiet som heter Israel, omringet av islamske fiender som vil slette landet og befolkningen fra jordens overflate.. Og ved å tillate jødehateren Monica Juul å fortsette det urettmessige kjøret mot Israel - som Norges ambassadør i FN - dummer Jonas sin regjering ut. Men pytt, det koster jo så lite, Israel biter jo ikke. Og Europa svikter jødene, igjen.
 
Den innvandringspolitikken Gro sto for, synes Jonas fremdeles stort sett (han har ikke indikert det motsatte) å stå for. Og den gjør hans problemer til våre. Dette ble vi påminnet gjennom vill Allah akbar skyting ifm Pride feiringen i Oslo nylig. Men endelig innrømmer den nye PST-sjefen, Roger Berg, hva  lenge har vært politisk skjult: At terrorrisikoen ikke, som lenge påstått, først og fremst er høyreekstremistisk. Han sier det ikke helt eksplisitt, det ville blitt for politisk ukorrekt.. Men han uttaler klart at «et stort antall personer» i Norge er villig til å gjøre det samme som morderen, den terrorsiktede, iranske Zamir Matapour gjorde. Altså, vi lever i et land med islam-radikaliserte folk som er infiltrert overalt, også i politiet og det militære. 
 
For landet er islamismen det klart mest truende, det er elefanten i rommet som alle de feige i "Stortingspartiet" ikke tør snakke om. Dramatisk det, ingen vil snakke om det viktigste.. Selv om alle kan se og høre om nabolandet Sverige som reelt nå er tapt, iallfall som et skandinavisk land, for å si det diplomatisk. Og verst synes vår egen statsminister.  Det er fattig trøst at Erna Solberg ikke var et hår bedre. De to opererer som siamesiske tvillinger mht Norges utforkjøring; faktisk, de to sammen synes de facto å representere den norske dyp-staten; og den er absolutt ikke demokratisk. Blant annet derfor vil dette åpenhjertige innlegget aldri komme på trykk i norske riksmedier. Jeg risikerer straff for det. Men sannheten må frem.
 
Men Støres problemer (som gjort til landets) stopper ikke med det. Siden han klatret opp i statsministerstolen sist november, kommer de mer nylige problemene til syne: At Ap mangler dyktige, sannferdige folk i stallen, fra Ap-nestlederen Hadia Tadjik og nedover. Hun måtte trekke seg. Selv statsministerens dømmekraft er kommet uheldig ut: For ministerrokkeringer måtte kvikt til for å redde fasaden. Men kanskje mest flaut var den nødvendige to ganger utnevnelsen til stortingspresident, nest etter Kongen i rang: Først utnevnelsen av Eva Kristin Hansen med begrunnelsen, en av de ærligste innen Arbeiderpartiet, en slags indirekte Jonas innrømmelse av at partiet har et problem. Og klart, det har partiet. Deretter ble iraneren Masud Gharahkani utnevnt, dog klok av skade uten tilsvarende ærlighets tilståelse.. Men se det første iraneren gjorde, hei hvor det går, var straks å reise på juleferie med sin iranske kone, begge angivelig på iranske pass..
 
Nå er dette snart gammelt nytt. Så hva mer kan vi kreditere landets statsminister med? Her har vi mye å velge mellom, som han bør «tåle» i den stolen som han har kjempet så lenge for; dog uten, tilsynelatende, å ha påaktet det gamle rådet om at du skal være særs forsiktig med hva du ønsker deg - det kan lett bli til annet enn til din lykke. Jeg sier ikke dette ondskapsfullt, jeg ønsker alltid norske statsministre det beste for landet. Den forrige fikk passet påskrevet som kanskje den verste, siden Johan Nygaardsvold(Ap) som tillot tyskerne nær fritt lende til å hærta Norge i 1940. Vel, Erna hadde og har sine sider i behold, men dem får vi ta en annen dag. For nå gjelder det den nåværende 4-årsperioden, med Jonas bare så vidt i gang.
 
Noe av det siste Ap-lederen gjorde i valginnspurten, var høyt og tydelige å si at «Denne gang er det folk flest sin tur» og mange ubemidlede falt kanskje for agnet, men sitter nå med skjegget i post-kassen.. For hva har skjedd - det akkurat motsatte. Og sjarmøren Jonas har uheldigvis ikke, som Joe Biden, Ukraina krigen å kunne skylde på. (Onde tunger hevder forresten at Biden ville denne krigen - og tilrettela for den..). Nei, her til lands er det strøm og bensinregninger som daglig minner folk på Jonas, blant annet.. Men her må jeg stoppe opp og heller påminne dere overskriften 27/6/22 på docment.no: «Det frie ordet skal alltid ha en brodd mot makten». For den eminente gamle-skole-journalisten Alf R Jacobsen ga oss der en god leksjon mht den dekadente løgnaktige verden vi lever i - noe av det beste på lenge jeg har lest. Den dere bare lese, både lang og brilliant - så god at den fortjener lest to ganger.
 
Dan Odfjell, Samfunnsdebattant

Støre har hatt hemmelig samtaler med HamasKommentarer