ADVARSEL mot DNA tester

Fra P54. 

"Du kan ta noens DNA og designe et våpen som kan drepe dem"

Daily Mail rapporterer at et medlem av US House Intelligence Committee advarte om at biovåpen blir designet for å målrette DNA til spesifikke individer.

I en tale på Aspen Security Forum på fredag, advarte kongressmedlem Jason Crow, en demokrat fra Colorado, amerikanere om ikke å være så åpenhjertelige med å dele deres DNA med private selskaper på grunn av den nye typen våpen.

Crow sa:

"Du kan faktisk ta noens DNA, ta, du vet, deres medisinske profil, og du kan målrette et biologisk våpen som vil drepe den personen eller ta dem bort fra slagmarken eller gjøre dem ubrukelige."

Kongressmedlemmet sa at utviklingen av våpnene er bekymringsfull gitt populariteten til DNA-test tjenester, der folk villig deler sin genetiske kartlegging med virksomheter som 23andMe for å få innsikt i deres slektsforskning og helse.

Lovgiveren uttalte:

«Du kan ikke ha en diskusjon om dette uten å snakke om personvern og beskyttelse av kommersielle data fordi forventningene til personvern har blitt svekket de siste 20 årene. Unge mennesker har faktisk veldig små forventninger til personvern, det er hva meningsmålingene og dataene viser.»

Crow, en tidligere Army Ranger som tjente tre tjenestereiser i Irak og Afghanistan, la til: "Folk vil veldig raskt spytte i en kopp og sende den til 23andMe og få veldig interessante data om bakgrunnen deres. Og gjett hva? DNAet deres eies nå av et privat selskap. Det kan selges med svært lite beskyttelse av intellektuell eiendom eller personvern, og vi har ikke juridiske og regulatoriske regimer for å håndtere det.»

23andMe har opplyst at de ikke selger kunders private opplysninger, men DNA-selskapet er ett av mange som har gitt opplysninger til politiet på forespørsel.

Den amerikanske senatoren Joni Ernst fra Iowa, et medlem av Senatets  komité for væpnede tjenester sa at amerikanske rivaler kunne bruke slike DNA-biovåpen for å målrette matforsyninger i stor skala.

Ernst advarte om at biologiske våpen kan brukes til å målrette spesifikke dyr som innbyggere, tropper eller byer er avhengige av, noe som fører til knapphet og matusikkerhet for å svekke mennesker.

"Det er en rekke måter vi kan se på biologiske våpen og behovet for å sikre at vi ikke bare sikrer mennesker, men også maten som vil opprettholde oss."


Kommentarer