De tidligere demokratier, mer vellykkede...

Av Dan Odfjell. 

Det var EUs tidligere nasjonalstater som Kent Andersen på document.no 2/8/22 omtalte; nå omgjort til underdanige globalist-regimer dvs under det imperialistiske og udemokratiske EU. Andersen besværet seg over nåtidens kriser; lederkrise, eurokrise, migrantkrise, terrorkrise, pandemikrise, priskrise og energikrise, som om ikke det var nok. Men se, Jonas Gahr Støre, nå skaper dere «samstemte» globalister en inflasjonskrise som skal løses med en rentekrise. Dog all denne galskapen kan ikke bortforklares med Ukraina-krigen, den har mest med hva jeg kaller «lemen-bevegelsen» å gjøre; «alle skal med» også i denne en-verden-farsen, som skal gjøre oss alle fattige, men lykkelige. Virkelig, Jonas? Tror du virkelig på Klaus Scwab og FN? Eller kan eller vil du ikke svare på spørsmålet? Jeg synes nesten synd på deg, at du ikke lyttet til det gamle utsagnet om å være forsiktig med hva man kaver for..
 
Eller, som Andersen sa det med sin overskrift, «Myndighetene tvinger borgerne til kriminalitet», og det i verdens per kapita antatt rikeste land. For når pengene ikke lenger strekker til, noe som er mer tydelig her hvor jeg bor i Chile, da gjør folk hva som helst for å holde barna sine mette, varme og trygge. Inkludert prostitusjon. Men så ille er det blitt, til dels i Europa også, hvor vi pretenderes så rike at all «folke-misnøyen» kan avvises som bare et forbigående fenomen.. Nei tenk, til vinteren vil alt bare kunne bli mye verre og føre til et økende folkeopprør mot EU og dets feige, ja manglende effektive krisehåndtering under de totalt ansvarsløse byråkrater i Brussels. De «flyter» økonomisk godt og sammen med vår egen norske politikerklasse; også sistnevnte flyter frekt, høyt og godt, uansett tidene og  omstendighetene, nær som korken på vannet.. Statsbetalte og priviligerte..
 
Så hva, Jonas, er løsningen for kongeriket Norge? «Kaste loss» sier jeg, få oss vekk fra det sprikende, mislykkede og allerede svake EU-skroget som tydelig tar inn vann - mye takket være sine globalistiske ledere og tilsvarende tilsatte byråkrater. Altså Norge kan, og mye enklere enn UK med sitt Brexit, lett distansere seg fra dette negative nedadgående dragsuget. Ved enkelt, såre enkelt, å si opp EØS-avtalen. Den norske fjellregelen nr 1 er å snu før det er for sent. Dog hør ikke på elitepolitikerne, de vil helst intet gjøre, for å redde sitt eget skinn. Og det vil de gjøre ved å påstå at dette er vanskelig, om ikke rent mulig.. Loddrett løgn. Norges interesser går da foran våre herskere, oss inn-solgt som våre «tjenere»; noe politikerne gradvis har snudd opp ned på;  hvorfor Stortinget og partiene er sluttet å fungere til landets beste.
 
Min påstand: Kun nasjonalstater har fremtiden for seg, så heia Norge uten denne falskheten og feigheten som nå gjøre seg gjeldende. EU er kun til politikernes nytte: som ansvarsfraskrivelse. De trenger tilsynelatende EU å kunne skylde på, for nasjonal utforkjøring med sine globalistiske vrangforestillinger. Skyld på EU i vilden sky, sier jeg, men gi oss tilbake både landet og fremtiden å kunne tro på. For hva våre elitepolitikere bedriver, er ikke bærekraftig, itte på vilkår. Der er nok av dyktige mennesker i dette landet til å kunne snu skuten - som ikke er redd for å konfrontere tidens presserende utfordringene. Den evnen besitter ikke vårt nåværende mannskap, som underdanig både USA og EU nå godt demonstrert ifm Ukraina-krigen, en krig som ytterligere senker EU skuten. Hva vi trenger en «sette» folke-regjering. Og selv ville jeg da nominert professor Terje Tvedt som regjeringssjef med Alf R Jacobsen som UD sjef, sistnevnte for å få kontroll med det ideologiske rottereiret og alle milliardene..
 
Vi trenger ikke det kostbare, forkludrende og «knirkende giret» som EØS/EU representerer for å selge oss selv, for å kunne handle med verden som medlemmer av WTO, den respekterte verdensorganisasjonen. Vi kan kjøpe og selge direkte og unngå «kommisjoner» og restriksjoner som et underbruk av EØS/EU. Tvert imot, vi kan lett selge hva hele halve verden vil ha, og kan bedre samhandle med UK, vår tidligere nære forbindelse. EU tilknytningen er meget kostbar, ja mistenkelig når globalistiske regjeringer vil ikke fortelle oss virkeligheten. Dårlig samvittighet? Det burde Brundtland regjeringen ha hatt mht folkeavstemningene om EU da den lurte oss inn ved å undersbeskrive ulempene; bevisst for å lure oss inn bakdøren og trumfe folkets Nei til EU. Nå i etterkant kan vi vel være ærlige om det? Eller, skal naivitet og dumskap fortsatt få regjere?
 
Etterpåklokskap er nemlig en viktig klokskap som ikke må undervurderes. Gode grunner er fremkommet for ikke å binde oss til den skrøpelige EU-masten, ting som er kommet for dagen  i ettertid. Statsministeren kan bedre løse strømkrisen og unngå vår vakre natur ytterligere forringet (på vegne av stor-Tyskland..), nemlig de for folket skjemmende og upopulære vindmøllene. Og frigjort EU har Jonas da «råd» til å være ærlig om litt av hvert som ellers vil tynge oss; som å redde sysselsettingen ved å redde den kraftkrevende industrien. For Acer-avtalen er generell politisk galskap. Det er som om noen får betaling under bordet for å trosse folket og landets beste - en statsministers første og aller største ansvar. Så dersom han (eller hun) ikke ærlig orker tillits oppdraget lenger, da bør vedkommende trekke seg og be kongen i statsråd om nåde for avgang. Noe må skje, denne unorske regjeringen kan ikke fortsette.
 
Dan Odfjell, Samfunnsdebattant

Kommentarer