Den mørke siden av den digitale revolusjonen

Av Spikeren. 

Folk elsker den digitale revolusjonen. Det lar dem jobbe hjemmefra og unngå stressende pendler og kontorpolitikk. De unge elsker mobiltelefonene sine som kobler dem til verden.

For forfattere tilbyr Internett, foreløpig, et langt større publikum enn en syndikert spaltist kunne oppnå. Men mens vi nyter og gleder oss over dens fordeler, lukker tyranniet som ligger i den digitale revolusjonen sakte grepet om livene våre.

Bruk et kjønnspronomen eller tvil på en offisiell fortelling, og du blir blokkert fra sosiale medier.

De samme selskapene som er pålagt av føderal lov å sende oss årlige erklæringer om hvordan de beskytter personvernet vårt sporer også vår bruk av Internett for å bygge markedsføringsprofiler av oss, skriver Dr. Paul Craig Roberts, styreleder for The Institute for Political Economy, tidligere assisterende redaktør av Wall Street Journal, og en velkjent forfatter av mange bøker.

FBI, CIA og NSA sporer vår bruk av Internett for å identifisere mulige terrorister, skoleskytere, narkotikaoperasjoner og utenlandske agenter. Ansiktsidentifikasjonskameraer finnes nå på gatene i noen byer. DNA-databaser bygges. Det fortsetter og fortsetter.

I Kina har den digitale revolusjonen muliggjort et sosialt kredittsystem. Folk blir overvåket om hva de sier, hva de leser på nettet, hvordan de oppfører seg, hvor de går.

Profilen som resulterer avgjør personens rettigheter eller privilegier.

En person som henger med feil publikum, kritiserer myndighetene, oppfører seg dårlig, kjører for fort, drikker for mye, har dårlig skole- eller jobboppmøte, kan bli nektet førerkort, pass, universitetsopptak, eller kan ha tilgang til bankkonto begrenset eller blokkert.

Digitale penger er tyranniets ultimate kraft. I et system der det kun er statlige digitale penger, er det ingen måte å betale en narkohandler, en prostituert eller lønn fra bøkene.

Det er ingen kontantform for digitale penger som kan puttes i lommen og brukes til anonym betaling. Talsmenn for digitale penger gjør mye ut av deres evne til å stenge ned kriminalitet og skatteunngåelse.

Digitale penger lar en blokk sette på en alkoholikers banksaldo for å forhindre at de brukes til kjøp av alkohol, og en overvektig persons matkjøp kan kontrolleres av hvordan de digitale pengene hans kan brukes. Disse begrensningene som legges på individuelle valg er hypet som helsetiltak.

Men etter at alt dette er sagt, gjenstår det sterke faktum at den samme makten som overføres til myndighetene av digitale penger, kan brukes til å kontrollere personen fullstendig.

Anta at du protesterer mot fjerning av frihet, eller avslører en korrupsjon, eller utfordrer en offisiell fortelling. Regjeringen kan blokkere tilgangen din til kontoen din eller blokkere bruken av den til å betale for bolig eller mat, og bringe deg på kne.

Når det først er statlige digitale penger, vil ingen kunne støtte nettsteder som denne eller organisere en ny politisk bevegelse for å utfordre det regjerende monopolet.

Protestbevegelser blir umulige. Truckers og bønder ville ikke kunne kjøpe drivstoff til kjøretøyene sine. Når det kun er digitale penger fra sentralbanken, kan staten kontrollere alle investeringer.

Frihet er umulig i en digital verden. Du overholder eller du dør.

Du vil kanskje si, ja alt dette er mulig, men vår forpliktelse til frihet vil forhindre det. Det er to ting som er galt med dette svaret. Den ene er at våre ledere ikke er forpliktet til frihet.  Den andre er at det allerede skjer.

I en fersk utgave av  The International Economy , sier Andreas Dombret og Oliver Wunsch "The Case for Central Bank Digital Currencies." Det er på tide å «gå dristig», sier de, og å fortsette med jobben.

Forstå først at disse to er operatører av den regjerende eliten. Dombret var styremedlem både i Deutsche Bundesbank (Tysklands sentralbank) og Den europeiske sentralbanken. Wunsch var Det internasjonale pengefondets misjonssjef til Hellas og Kypros og IMFs representant til Bank for International Settlements og Financial Stability Board.

Som du kanskje ikke husker, eller noen gang visste, ble Hellas og Kypros for noen år tilbake utsatt for konstruerte økonomiske kriser. På Kypros ble folk nektet tilgang til bankkontoene sine.

I Hellas er historien at regjeringen ble bestukket for å ta opp lån som ikke kunne betjenes eller betales tilbake.

Den europeiske sentralbanken støttet av IMF krevde at Hellas kom med pengene ved å flytte penger fra utgifter til utdanning og helse til lånetjenester, ved å frigjøre flere statlige midler ved å permittere embetsmenn og ved å selge ut offentlige eiendeler som Hellas havner. og kommunale verktøy til private utenlandske investorer, og å overlate de beskyttede øyene til eiendomsutviklere. Den greske økonomien kollapset.

Arbeidsledighet tvang mange grekere til å forlate landet. London Times rapporterte at så mange kvinner ble tvunget til   prostitusjon at prisen falt til prisen for en ostesmørbrød.

Hellas mistet sin suverenitet og ble plassert under ikke-valgt styre. Nå har operatører knyttet til plyndring av Hellas og ruineringen av hennes kvinner fått oppgaven med å skille hver enkelt av oss fra kontrollen over våre egne penger.

Problemet med kontanter er at det gir individer suverenitet. Folk kan ha kontanter i besittelse utenfor banksystemet. De kan foreta anonyme betalinger.

Hvis tyranniske myndigheter beslaglegger bankkontoen deres, kan de overleve av bok i kontantøkonomien. Men når det ikke er penger, mister de økonomisk suverenitet.

Dombret og Wunsch nærmer seg ikke problemet på denne måten, da det ville gi bort spillet deres.

De understreker ulempen med kontanter: "For forbrukere er det ikke praktisk å ha riktig mengde kontanter ved bankdisken eller minibanken og spille fysisk hos bakeren eller slakteren." De fleste betaler selvsagt ikke lenger med kontanter. De skriver sjekker og bruker kredittkort som betaler dem tilbake deler av gebyrene som er belastet selgeren eller gir dem flyselskapsmil som Deltas American Express-kort gjør. Men faktum gjenstår at de fortsatt kan bygge en kontantreserve for å beskytte deres uavhengighet. Når kontanter er borte, er det også uavhengighet.

Digital valuta finnes allerede i Bitcoin og dets rivaler. Men disse kryptovalutaene er private og gir ikke kontrollmulighetene.

Dombret og Wunsch skriver at "man må være skeptisk til initiativer fra privat sektor" i digitale penger, fordi private interesser "kan komme i konflikt med allmennheten." Med andre ord, Dombret og Wunsch assosierer "det offentlige gode" med monopol på all mektig regjering som er målet for World Economic Forum.

Central Bank Digital Currency eksisterer ennå ikke. Likevel har Dombret og Wunsch skapt det som et konsept ved å gi det et navn: CBDC. Når den er navngitt, kan den nå vises.

De presser frem utseendet ved å understreke at "tilgjengeligheten av et monetært instrument som ikke fullt ut er avhengig av privat sektors infrastruktur er et viktig offentlig gode." Med andre ord, deres posisjon er World Economic Forum, at et system kontrollert av en regjering av eliten er modellen for den nye verdensordenen. Vi peoner bør bare akseptere bekvemmeligheten av digitale penger og gi fra oss kontrollen over våre egne saker.

Min konklusjon er at alle mennesker som er dumme nok til å stole på regjeringen med sentralbankers digital valuta, fortjener å være de slavene de vil være.

William Engdahl forteller oss at overgangen fra Federal Reserve og andre sentralbanker fra kvantitative lettelser til kvantitative innstramminger vil utløse en tsunami av rikdomsødeleggelse, og at frykten som utslettet rikdom vil forårsake vil bli brukt til å føre oss inn i en verden der det er kun digitale penger fra sentralbanken. Uten tvil betyr dette slutten på frihet.

Tyranni vil undertrykke all uavhengighet av tanke, uttrykk og handling.

«Denne gangen, som innsidere som tidligere Bank of England-sjef Mark Carney bemerket for tre år siden, vil krisen bli brukt til å tvinge verden til å akseptere en ny digital sentralbankvaluta, en verden der alle penger vil bli sentralt utstedt og kontrollert. Dette er også hva Davos WEF-folk mener med deres Great Reset. Det blir ikke bra. En global planlagt finansiell tsunami har nettopp begynt." — F. William Engdahl


Kommentarer