Gi alt du kan!

Av Roger Dyrøy. 

"Han valgte ut tolv. Det var Simon som kaltes seloten (den ivrige)." Lukas 6:13

Da fotballagene til Ohio State University og University of Michigan møttes til amerikansk fotballmesterskap i 1968, vant Ohio stort over erkerivalen med 50-14. Kampen kommer til å bli husket lenge på grunn av det som skjedde i sluttminuttene. Med en stor ledelse på 44-14 presset Ohio for å vinne de siste poengene. I stedet for å gå for ett poeng, prøvde den legendariske Woody Hayes å vinne to poeng uten å lykkes. Etter kampen da han ble spurt av media hvorfor han prøvde å vinne to poeng når de likevel hadde vunnet kampen, svarte han: "Fordi jeg ikke kunne prøve å vinne tre!"

Å gi alt fører til seier, ikke tap; til tilfredshet, ikke anger. Entusiasme er det viktigste for å oppnå gode resultater. Paulus skriver: "Det er godt at noen er ivrige alltid og ikke bare når jeg er hos dere" (Galaterne 4:18). Blant disiplene var spesielt en kjent for sin entusiasme: Simon seloten. Før han ble frelst tilhørte Simon et militant nasjonalistparti som arbeidet for jødisk frigjørelse fra Roma. Bare av nåde ble Simon den politiske seloten, en åndelig agitator som kanaliserte sin iver inn i evangeliet om Jesus og Hans Kongedømme.

Ordet entusiasme kommer fra de to greske ordene "En Theos", som betyr "Gud på innsiden." Kristen entusiasme er en gudsinspirert iver som er drevet av Guds herlighet, ledet av Guds Ord, gitt til Guds Sønn og kommet fra Guds ånd. Når det gjelder å elske og tjene Jesus, er den eneste måten: å gi alt du har! Streb som Simon etter å bli "den ivrige." Bibelleseplan: Sal 24; Mat 24; Jes 5-6

NB: Inspirert betyr noe av det samme, at Guds ånd er innblåst i oss. Motivasjon er nærmest en verdslig betegnelse i forhold, og kan relateres til motiv, eller ytre påvirkning om du vil.  

Mvh
Roger 

Kommentarer