Odd Handegård, energieksperten Ap hater?

Av Dan Odfjell. 
 
Han er ærlig og derfor nærmest persona non grata blant riksmediene. Men steigan.no har andre og ofte mer interessante vinklinger og meninger. Så de slapp Handegård igjennom med denne overskriften 8/8/22: «Støre med usannheter om strømprisen i Norge». Ingressen sa det meste og det langt viktigste, og den lød slik: I en kronikk i Dagens Næringsliv lørdag 5/8/22 gjentar Jonas Gahr Støre for 50-tiende gang mange av de usannhetene Ap regjeringen systematisk har brukt for å forkludre forståelsen av strømkrisen i Norge: «Lite nedbør i deler av landet. Ukraina og økte gasspriser i Europa. Reduksjon av kjernekraft i Tyskland. Bare tull alt sammen». Jeg er selv ingen ekspert, men se, kun slike som konformt går Ap´s ærend, slipper til i NRK og ellers. Slik blir vi ensrettet til stor uvitenhet uten at folket forstår det. Helt statsbevisst dette; hvilket helt enestående norsk demokrati?
 
Hvorfor lyver og forkludrer Jonas? Svaret er åpenbart, han forsøker fortvilet å distansere seg fra all ubehagelig sannhet. Nemlig for tilfellet, at Erna Solbergs og hans underdanige EU energi politikk har vært gjort gjeldende fra lenge før Russland gikk inn i Ukraina. Og siden det skjedde, har lite vært gjort for å beskytte de norske, strømavhengige husholdningene. Samt den viktige  arbeids-skapende tradisjonelle norske kraft-avhengige industrien.. Finansministeren har neppe skylden ved å sitte på hendene, nei dette av Ap skadende er oss en EU-diktert politikk, det samt at Støre svært lite aktivt tør gjøre - før skaden er skjedd; hans fordømte ansvar. Norge lider enormt og generelt under denne globalist-politikken som diktert og ønsket fra Brussel. Norge må derfor snarest helt ut av EU, det er konklusjonen, det opplagte og nasjonale kravet fra folk flest; dem Jonas holder for narr og aller mest svikter.
 
Handegård går i rette med statsministeren på flere områder; elektrifiseringen av sokkelen og satsingen på havvindmøller og mer. For hva skylder han vel statsministeren, for ikke å fortelle  sannheten? At andre lar seg konformt underkue, det hjelper overhodet ikke det norske folket. Som synes ofret av politiske uforklarlige grunner som, naturlig, gjør oss ekstra mistenksomme. Vi vil ikke reduseres til en misinformert utkantprovins innen det udemokratisk EU som ikke har livets rett, når det ikke en gang evner å forsvare seg selv, hverken eksternt eller internt. To «negativer» blir ikke til en «positiv» - hvor lenge du enn står på hodet. Løgner gjentatt i det uendelige blir aldri heller til sannhet; det forstår nok, men akter ikke statsministeren. Selv når han må ta sin hatt og gå, i erkjennelsen av at han ikke fortjener folkets tillit lenger. Uten tillit, ingen bærekraftige i denne bransjen. Obs, der røk Erna ut..
 
For å sitere Handegård, Gahr Støre´s vrangforestillinger mht til norsk EU-tilknytning gjør ham blind for realitetene andre ser. Og hovedårsaken til el-krisen er den tillatte liberaliseringen av den norske kraftomsetningen samt den enorme overkapasiteten på kablene til EU, og sløseri og tillatt politisk myndighet. Jeg skal ikke gjenta alle argumentene, de kan leses på Steigan.no, men tilsynelatende er det plutselig blitt et klimatiltak å importere «elektrisitet» som er lagd av kull og gass. Det er heller ikke sant at folk flest vil kutte «våre forbindelser» til landene rundt oss, det er en ren fabrikasjon. Sannheten er enklere, det holder å eksportere vårt overskudd. Har Støre «betalte» medarbeider som på heltid ikke har bedre å gjøre enn å hjelpe ham til å forvirre det norske folket - med bortforklaringer?

Jeg tilføyer, folket ble voldtatt; at Norges energipolitikk ble oss «voldgitt» eller «avgitt» til EU uten folkelig deltagelse overhodet til tross for en meningsmåling i mars 2018 som viste at mindre enn 10% ville Norge med i EU-unionens foreslåtte Acer-avtale. Hvorfor, heller enn enkelt å gi Erna Solberg skylden for denne vår selvskadende tilknytning til den såkalte tredje energimarkedspakken, bedriver Jonas dette forvirrende løgnaktige indirekte «forsvaret» av utflaggingen av vår suverenitet? Jo fordi han var og er enig med henne, ja nettopp, akkurat galt er det blitt. De begge står for globalistisk folkevoldelig oppførsel og skulle vært kjeppjaget av landet. De har begge lurt Stortinget, et rent folkeran i sin fanatiske uforståelige og gjensidige EU feber. 

Sylvi Listhaug hadde forresten mer rett enn hun kanskje den gang forsto, da hun frimodig rapporterte om de svenske tilstandene. Men ble uforståelig(?) nær kjeppjaget for det, tilstander nå ytterligere gjeldende også i Norge. Selv om det er en litt annen sak viser den at politikerne ikke er til å stole på, de kjører folket hensynsløst og skjult diktatorisk.
 
Dan Odfjell, Samfunnsdebattant

Kommentarer