Skal Vesten i kne; med noen sin egen vitende vilje?

Av Dan Odfjell. 

Etter Nancy Pelosis besøk på Taiwan forleden er det grunn til å spørre, var dette på forhånd et avtalt spill mellom Biden-regimet og makthaverne i Kina? Trenger de begge og korrupte sider nå å kunne tilsløre sine respektive lokale problemer eller hensyn, det gjennom store avisoverskrifter og utenriksnytt? Uansett, det er nemlig et gammelt godt triks fra utspekulerte herskere betimelig å virvle opp et tildekkende røykteppe. Kanskje må vi konkludere med at noen kanskje har fått panikk? For hva? For Pelosi´s tilfelle er det mellomvalget som gallup-tallene viser at amerikanerne flest har fått nok av galskapen fra de overliberalistiske, regjerende demokratene. Dyre råd gjør seg nå gjeldende.. Men Xi Jinping kan ha hensyn han også, på hjemmebane, som han nå kanskje ønsker å skjule? Dog han kan lettere «diktere» seg til en penere fasade mht de virkelige bakenforliggende realitetene. Kanskje spiller han Taiwan-kortet for alt det er verdt og for å holde seg synlig, for å invadere Taiwan tidligere enn planlagt?
 
Dette er spekulasjoner.. Mest sikker kan vi være på at Ukraina-krigen, den «passer» det Biden-regimet lengst mulig å holde liv i, helst forbi mellomvalget. Det selv om krigens grusomme umenneskelighet slik opprettholdes. Russland har for lengst vunnet bakkekrigen, men lenge greide USA å styre og vinne propagandakrigen - og slik lure EU til sin falske side. Men denne «løgn-luftballongen» synker nå ubønnhørlig. Og når den endelig imploderer, blir den dobbelt så skammelig. Derfor forsøker Biden-regimet hensynsløst å utsette fredsforhandlingene i Ukraina lengst mulig. Politisk blir resultatet imidlertid helt til slutt kanskje ennå mer beskjemmede enn retretten fra Afghanistan.. Politikk er tydeligvis en nådeløs og ubarmhjertig bransje, egnet for kjeltringer.
 
Jeg oppfatter alle redaktørene i de norske riksavisene som politisk underdanige og/eller uærlige og helt hardkokte blitt.. Mest sannsynlig en gradvis prosess det, samt en konsekvens av deres valgte, ideologiske yrke, nemlig salg av ensidig indoktrinering og samstemt med de mange lettlurte. Men til slutt sitter de kanskje fast i sitt eget løgngarn og kan neppe komme løs. At de vil innrømme slikt, er like lite sannsynlig som at elitepolitikerne vil gjør det, disse «uhederlige» i en «syndig lettvekterbransje» av seg selv valgte.. Ideologisk krever det nemlig stort mot å ta et oppgjør med seg selv; hvorfor få gjør det.. Men en som var ytterst på venstresiden gjorde det, og det var Hans Rustad som nå gjør bot og bedring for seg ved å kjøre document.no, den frittenkende og åpenhjertige, ja den viktigste nettavisen i landet her. Slike fortjener støtte som David i løvehulen, den modige opp mot de andre. 
 
Jonas Gahr Støre er ikke modig, ei heller Erna Solberg, de retter jakken, for ikke å si seilet, etter vinden. Aller best liker de å slå inn vid åpne dører og å seile på lag med jatte- og løgn-bransjen. For akkurat det lønner seg.. Noe diktet til Jens Bjørnebo så godt forklarte: Hør hvor det lyves i bøker og blader, Hør hvor det knitrer av løgn i papir! Løgnen skal såes i spalter og rader, Det er et jordbruk som lønner og gir! Diktet er noe lengre, men dette var hovedbudskapet til en viktig og uredd norsk forfatter. Jeg så ham opp på nettet i dag for å sitere ham korrekt og ble slik påminnet hans ilagte bot for å ha skrevet boken «Uten en tråd». Men til oss mange «syndige» og menneskelige hadde han en trøst: «Seksualiteten er uskyldig så lenge moralbudene om redelighet, mot, alminnelig menneskelighet og hensynsfullhet følges».
 
Så ha en fortsatt god ærlig og givende, ja lønnsom dag..
 
Dan Odfjell, Samfunnsdebattant

Kommentarer