"The Great Reset": En blåkopi for å ødelegge frihet, innovasjon og velstand

Av Spikeren. 

Legg merke til at ingen nasjon har klart å bare trykke penger og skattlegge innbyggerne på veien til velstand. Virkelig rikdom kan ikke bare trylles frem fra løse luften. Det må være anerkjent verdi i det en nasjon og dens borgere besitter.

Mer enn noen annen kilde til nasjonal rikdom, men en ruver over resten: innovasjon . Menneskesinnets evne til å skape noe nytt og verdifullt gir samfunnet uendelig verdiskaping.... Innovasjon er den magiske sausen for å generere rikdom.

Mennesker som bare kjemper for å overleve i verden, kaster ikke bort tid, arbeidskraft eller ressurser på prosjekter som ikke gir utsikter til fremtidig belønning. Mennesker som jobber som tjenere for staten under sentralt kontrollerte økonomier har ikke noe insentiv til å innovere. Bare når privat eierskap og personlig frihet kombineres kan menneskelig innovasjon blomstre. Frihet er den hemmelige ingrediensen til innovasjonens magiske saus for å øke rikdommen.

Et land hvis institusjoner ikke respekterer eiendomsrettigheter eller hvis skikker ikke verdsetter frihet, vil forbli en gold ørken for menneskelig innovasjon. På denne måten har nasjoner et stort insentiv til å liberalisere over tid. Skulle de ikke bli det, blir de raskt økonomisk og militært sårbare for mer innovative og rikere nasjoner. Ved å observere denne enkle sannheten, har klassiske liberale alltid forstått frie markeder som inngangsporten til menneskelig frigjøring. Økonomisk egeninteresse fører med andre ord til slutt til ekspansive menneskerettigheter og friheter over hele planeten.

Ingenting ved vestlige politikeres omfavnelse av World Economic Forums «Great Reset» eller «Build Back Better»-paradigmer beskytter eiendomsrettigheter eller frihet på det minste. WEFs agenda fremmer radikalt anti-liberale programmer ... [som] vil kvele menneskelig innovasjon ved først å frata vestlige deres friheter.

Rike frie nasjoner er en trussel mot WEFs nye verdensorden. Hvis sensur må omfavnes for å kontrollere «narrativet», så får det være. Hvis innbyggerne må nektes bevegelsesfrihet under dekke av en "helserisiko", ikke så farlig. Hvis private bankkontoer må beslaglegges for å skremme demonstranter, så er slike trusler prisen for å sikre etterlevelse. På denne måten snur WEFs planer for en kontrollert økonomi med vilje århundrer med liberal fremgang. Politiske ledere i dag drar Vesten inn i fortiden.

For det første vil individuelle friheter fortsette å forsvinne. Da vil den største økonomiske motoren av alle, innovasjon, tørke ut. Til slutt vil rikdommen kun komme tilbake til hendene på en liten minoritet av «herskende klasse». Dette er fremtiden World Economic Forum hyller som «fremskritt». Det er ikke. Det er en oppskrift på menneskelig binding.


Kommentarer