Vi er ambassadører for Kristus

Av Øivind Andersen. 

"Så er vi da sendebud i Kristi sted, som om Gud selv formante ved oss; Vi ber i Kristi sted: La eder forlike med Gud!" 2 Kor 5, 20

Når vi er kommet til troen på evangeliet, blir vi også redskaper for det. Om det i første rekke gjelder dem som har fått nådegave til å forkynne, er det allikevel alle kristnes sak å vitne om Jesus.

Taler evangeliet gjennom oss, er det Jesus selv som taler. Vi er sendebud i Kristi sted. Jesus sa om sine disipler: "Den som hører dere, hører meg." [Luk 10, 16] Når evangeliet går videre gjennom oss til våre medmennesker, kan det samme sies om oss.

Er vi redskaper for evangeliet, så er det Gud selv som taler og formaner gjennom oss. Det som da skjer i dem som hører på oss, så sant de da tar imot vårt vitnesbyrd, er Guds gjerninger. Det er virket av Den Hellige Ånd, og det er ikke menneskeverk.

På den måten kan en skrøpelig kristen, som i seg selv ikke duger til noe, bli redskap for den allmektige Guds gjerninger til andre menneskers frelse!

Dette er vårt kall som kristne her i verden. Hvis ikke evangeliet får gå videre gjennom oss, kan ikke mennesker bli frelst.

Ikke noe kan erstatte evangeliet. Som kristne skal vi legge vinn på å hjelpe andre mennesker og gjøre godt mot dem. Vi skal prøve å ta oss av dem i all slags nød. Men det er ene og alene gjennom forlikelsens ord som Gud har lagt ned i vårt hjerte, at vi kan bli redskap til deres frelse.


La oss derfor være tro mot Jesus i å bringe evangeliet til andre!

Kommentarer