WEFs "Global Intelligence Collecting AI" vil slette ideer fra Internett


Av Spikeren. 

Frekke GETTR-innlegg? Si farvel til TWITTER-kontoen din. 

World Economic Forum begynner å bli litt bekymret. Ikke-godkjente meninger blir mer populære, og nettsensurer kan ikke holde tritt med millioner av mennesker som blir mer bevisste og mer vokale. Sensurmotorene som ble brukt av Internett-plattformer, viste seg å være ganske dumme og inkompetente. Folk våger til og med å klage på World Economic Forum, noe som åpenbart er helt uakseptabelt.

Så WEF-forfatter Inbal Goldberger kom med en løsning: hun foreslår å samle etterretning utenfor plattformen fra "millioner av kilder" for å spionere på mennesker og nye ideer, og deretter slå sammen denne informasjonen for "avgjørelser om fjerning av innhold" sendt til "Internett-plattformer".

For å overvinne barrierene til tradisjonelle deteksjonsmetoder, foreslår vi et nytt rammeverk: i stedet for å stole på AI for å oppdage i stor skala og mennesker for å vurdere kantsaker, er en etterretningsbasert tilnærming avgjørende.

Ved å bringe menneskekuratert, flerspråklig intelligens utenfor plattformen inn i læringssett, vil AI da kunne oppdage nyanserte, nye overgrep i stor skala før de når mainstream-plattformer. Ved å supplere denne smartere automatiserte deteksjonen med menneskelig ekspertise for å gjennomgå grensesaker og identifisere falske positive og negative resultater og deretter mate disse funnene tilbake til treningssett, vil vi kunne lage AI med menneskelig intelligens bakt inn. Denne mer intelligente AI blir mer sofistikert for hver modereringsbeslutning , som til slutt tillater nesten perfekt deteksjon, i skala.

Hva handler dette om? Hva er nytt?

Måten sensur gjøres på i disse dager er at hver Internett-plattform, som Twitter, har sitt eget modereringsteam og en beslutningsmotor. Twitter ville bare se på tweets fra en spesifikk Twitter-bruker når de bestemmer seg for om de skal slette noen tweets eller suspendere forfatterne deres. Twitter - moderatorer ser IKKE på Gettr eller andre eksterne nettsteder.

Så, for eksempel, bruker @JohnSmith12345 kan ha en Twitter-konto og strengt tatt følge Twitter-reglene, men samtidig ha en Gettr-konto hvor han vil publisere anti-vaksinemeldinger. Twitter ville ikke kunne suspendere @JohnSmith12345 sin konto. Det er ikke lenger akseptabelt for WEF fordi de ønsker å få folk og ideer til taushet, ikke individuelle meldinger eller kontoer.

Dette forklarer hvorfor WEF må bevege seg utover de store Internett-plattformene , for å samle etterretning om mennesker og ideer overalt ellers . En slik tilnærming vil tillate dem å vite bedre hvilken person eller idé de skal sensurere - på alle større plattformer samtidig.

De ønsker å samle etterretninger fra "millioner av kilder", og trene sine "AI-systemer" til å oppdage tanker de ikke liker, for å ta beslutninger om fjerning av innhold som er gitt til slike som Twitter, Facebook og så videre. Dette er en stor endring fra status quo for hver plattform som bestemmer hva de skal gjøre basert på meldinger som bare er lagt ut til den spesifikke plattformen.

For eksempel, i tillegg til å se på Twitter-profilen min, ville WEFs foreslåtte AI også se på Gettr-profilen min, og da ville den ta en "intelligent beslutning" om å fjerne meg fra Internett med en gang. Det er noe av en forenkling fordi de også ønsker å se etter ideer og ikke bare individer, men likevel blir søket etter feiltenkning globalisert.

Dette høres ut som en vanvittig konspirasjonsteori fra helvete: WEF samler informasjon om alle overalt, og deretter forteller alle plattformer hvilke innlegg som skal fjernes, basert på en global beslutningstakende AI-motor som ser alt og kan identifisere individuelle mennesker og ideer utenfor en gitt plattform .

Hvis noen noen gang fortalte meg at det ville bli vurdert, ville jeg sannsynligvis tro at denne personen er gal. Det høres ut som en syk teknologisk fantasi. Dessverre er disse sprø tingene ekte, står i et WEF-agendaforslag som offisielt er lagt ut på deres nettsides "WEF Agenda"-seksjon. Og WEF roter ikke.

Du vil ikke ha noen stemme, og du vil være lykkelig!


Kommentarer