ALLE VET AT USA STÅR BAK GASSRØRSABOTASJEN

Av Dan Odfjell. 

Men Nato-landene tør ikke si det, nemlig at USA står bak sabotasjene i Østersjøen som nå noe voldsomt, og helt unødvendig, ødelegger Europa. Biden-regimet representerer ondskap og galskap, annerledes kan det knapt sies. 

Det må gå opp for Europa at USA ikke lenger er vår lederstjerne så ekstremistisk, korrupt og udemokratisk som det ledes. At Nato er skadeskutt er åpenbart og må avvikles eller remplasseres, ikke gjort i en håndvending. USA har lenge villet forhindre at Europa og Russland skulle finne hverandre. Akkurat det skinner igjennom ikke minst med utgangspunkt i og fra bakgrunnen til Ukraina krigen. Men spørsmålet er om ikke nettopp en allianse Europa og Russland imellom avtegner seg, nettopp hva USA så lenge skjult har motarbeidet. Likt Donald Trump, ingen sammenligning forøvrig, han sa han godt kunne samarbeide med Russland, det mener jeg også, bedre den logiske djevelen kjent enn den ukjente.

Russland er ikke globalistisk, men har sine feil og er ikke demokratisk. Dog vi har heldigvis oppdaget at det like fullt gjelder USA, deres kurs er globalistisk-kapitalistisk og vi bør avvente hva som skjer mht November valgene der borte - om et vestlig tillitsforhold vil kunne gjenopprettes på ny. Også Russland er i forandring, ikke minst etter Ukraina krigen og, som det så berømmelig heter, det er vanskelig om ikke umulig å spå om fremtiden. Jeg er naiv nok til å tro at Russland trenger og vil respektere en allianse med Europa, like mye som vi trenger  en fredfull handels allianse med russerne. Sammen er vi en verdensmakt, splittet er vi ingenting opp mot USA, Kina og India. Alle verdensdeler har sine interne problemer og verdensrollen til  USA er arbitrær som «regime-skifter» og «ball fordeler». Den synes over i en multipolar verden. Mer intelligente enn meg ser og sier dette bedre.

Så la oss håpe den 3dje verdenskrig i fornuftens navn svinner, selv om vi nå er i en atomkrig faresone. Før Ukraina krigen er avsluttet og forhandlet kan alt skje. USA og Europa er kommet på kryssende kurser, USA vil at krigen skal fortsette for å knuse Russland og dets lederskap; og dets prestige er nå på spill. Mens Europa synes å ville ofres for USAs mer langsiktige hensikter. Men Nato er da mer enn bare USA. EU-landene kan og må sette seg på bakbeina og slik stoppe galskapen. Rørledningene kan og må repareres for Europas skyld, at Russland også får fordel av det ødelegger ikke for Europa - om enn det er litt fornedrende for Biden-regimet. Men hva bryr da vel Europa seg om det? Kun et internt USA problem, i Europa har vi har viktigere ting å være opptatt av, nemlig Europas både nåtid og fremtid.

Dan Odfjell, Samfunnsdebattant

Kommentarer