Arabere til Biden: Ikke signer Iran-avtalen, det vil starte en krig

Av Spikeren. 

"For noen dager siden kunngjorde amerikanske tjenestemenn at det var Iran, ikke Amerika, som hadde gitt opp kjernekravene. De lyver. Iran har ikke gitt opp noe vesentlig. Tvert imot har Iran fått de grunnleggende kravene de ønsker." — Sayed Zahra, nestleder i Bahrains Akhbar Al-Khaleej , 31. august 2022.

«Den farligste innrømmelsen fra USA var å frafalle inkluderingen av Irans ekspansjonistiske terrorrolle i regionen, dets trusler mot sikkerheten og stabiliteten i arabiske land, den terroristiske undergravende rollen som Irans proxy-militser spiller i de arabiske landene, og spørsmålet om det iranske missilprogrammet." — Sayed Zahra, Akhbar Al-Khaleej , 31. august 2022.

"Han [Obama] la ikke skjul på sitt hat mot arabere og sin beundring for Iran. Det Biden gjør i dag er å følge samme vei, med full overbevisning fra hans side." — Sayed Zahra, Akhbar Al-Khaleej, 31. august 2022.

"Syria har blitt tatt som gissel av et regime som er tilknyttet iranerne og russerne... Det iranske regimet... skiller seg ikke fra Taliban-regimet eller fra Islamsk stat (ISIS). Terrorisme, destabilisering og dominans av mennesker er nesten de eneste målene for slike regimer." — Ibrahim Allush, syrisk forfatter, Enabbaladi, 28. august 2022.

"Washington har vært veldig sent ute med å holde Iran ansvarlig, eller i det minste forsøkt å holde Iran ansvarlig for den systematiske sabotasjen som de har praktisert og praktiserer i Jemen, Syria, Irak, Libanon og Gaza. Dette er den største internasjonale sabotasjeoperasjonen som Sikkerhetsrådet ikke har vært i stand til å vurdere. Ingen av sikkerhetsrådets resolusjoner knyttet til regionens kriser nevner Iran, selv om dets rolle er avgjørende for å tukle med de fire landene og ødelegge deres institusjoner. — Abdul Wahab Badrakhan, libanesisk journalist, Al-Watan , 28. august 2022.

"President Bidens administrasjon prøver å skape et bilde i amerikanernes øyne om at Irans tilbakevending til atomavtalen vil bringe den under kontroll. Washington ser ut til å være i en svak og prekær posisjon, spesielt i lys av fraværet av et væpnet alternativ. ." — Emil Amin, egyptisk forfatter, Asharq Al-Awsat , 27. august 2022.

"Hvis disse milliardene strømmer inn i kassen til Revolusjonsgarden og Quds-styrken, hvordan vil Washington garantere sikkerheten til disse landene [golfstatene, Irak, Libanon, Syria og Jemen]?" — Mashar Al-Thaydi, Saudi-kommentator, Asharq Al-Awsat , 26. august 2022.

Araberne... virker overbevist om at det å øse milliarder av dollar på mullaene til slutt vil bringe terrorisme og vold til USA og de andre vestmaktene som er involvert i den nye avtalen, om ikke en storkrig.


Kommentarer