Dyrtid, fattigdom og ødelagt natur

Av Dan Odfjell. 

Det er resultatet for Norges del av virkelighetsfjerne, skremmende, grønne aktivister og politikere som insisterer på det såkalte grønne skiftet som både mangler realisme og vitenskapelig forankring. Blant annet. Politikerne trenger oss redde og underdanige for å kunne manipulere oss til deres såkalte den nye verdens-ordningen hvorved vi alle (i Vesten?) skal bli fattige, men angivelige lykkelige, ifølge Klaus Schwab, en ny form for kommunisme som folk tjukke i hodet som Erna Solberg tror på. For hun vil gjerne til FN og ellers være på topp av dette nye kapitalistsystemet med skattefrie inntekter osv. Jeg vet ikke om alt dette stemmer, men er i stand til å registrere at resultatet, Jonas Gahr Støre, så langt stemmer forbausende godt overens med dagens overskrift. For som det heter på engelsk, the proof of the pudding lies in its eating..
 
Stortinget representerer elite-politikernes nærmest kjøpte stemmekveg, ikke lenger folkets. Slik er det hele gradvis tilpasset maktens behov, med mest kjøpte statister til pretensjonen av et fungerende demokrati. Virkeligheten er at folket blir rundlurt;  at stortingsrepresentantene er selektivt utplukket av partiene og dem lojale - for sin million lønn og lett og lite arbeid samt liten tid på tinget - altså de er lojale til partiene, ikke til folket. Det er oftest glissent i salen, og de store partiene er samtidig så generøst statsstøttet at dette er butikk mer enn politikk blitt. Kriteriet for «utvelgelse» synes  å være konformitet mer enn intelligens, så lenge snakketøyet er papegøyepreget. Ja, vi folket er slik blitt til de herskendes tjenere heller enn det forutsatte og opprinnelige, det diametralt motsatte. Vi er fanget av et system som knapt hverken gir politisk  pusterom eller mulig forandring. 
 
Jeg har et håp, at folket våkner. Med riksmedier og daglig indoktrinering, og med de to største partiene på lag - som tydelig nå demonstrert av de to-eggede tvillingene «Jonas og Erna» og av deres respektive to partier Ap og Høyre - da blir det vanskelig, ja bevisst nær umulig å få til forandring til befolkningens beste. Det hjelper ikke at Norge er et søkkrikt land, tvert imot vi har det for godt. Inntil nylig. Dagens overskrift forteller imidlertid om dyrtid og mer, og det er mitt håp. Bare dessverre så lang tid til neste valg. Derfor skulle vi gjerne ha kunne tatt sydlandske protestmetoder i bruk, en generalstreik for å fremtvinge en hurtig forandring som må inkludere Norge ut av det svake synkeferdig EU. Det ved straks innlevering av en EØS-oppsigelse. Og EU-oppsigelsen må være generell, men øyeblikkelig mht hva som prekært gjelder, våre fatale Acer-forpliktelser
 
Dersom Jonas, som statsminister, ikke viser absolutt og resolutt lojalitet med folket, har han feilet både som en folkets mann og som statsminister. LO burde true med generalstreik og slik rette opp på sitt etter hvert frynsete rykte som støtteinstans for Ap på tvers av mange av de organisertes stemmegiving. Men Peggy Følsvik er kjøpt og betalt. Næringslivets representanter må også være solidariske med sine ansatte og med samfunnet i sin helhet. Norge må ut av et EU vi ikke engang er fullt medlem av. Tiden er kommet for vårt Brexit - eller mye forbedrede betingelser. Men slik som UK skammelig ble behandlet av EU i sin exit runde har vi lært at der er ingen kjære mor. Men vår forhandlingsposisjon akkurat nå er perfekt, og denne sjansen må ikke Støre-regjeringen glippe på; da er Ap et anti-nasjonalt parti med to streker under..
 
Dan Odfjell, Samfunnsdebattant

Kommentarer