En gjeld som kan ødelegge en nasjon

Av Spikeren. 

Så lenge det har vært politikk har det vært avtaler.

Selvfølgelig er det ulovlig å bytte sin stemme mot kontanter, men de som har makten til å dispensere patronage, prosjekter og kampanjer har en unik fordel når det gjelder å søke støtte fra de hvis støtte kan tippe balansen for et gitt problem.

Enten det var utformingen av grunnloven, konfrontasjonen av den beryktede slavehandelen, Tammany Halls "favoriserte sønner" eller styre føderale midler til en bro, har denne typen gi-og-få lenge vært vevd inn i den kyniske siden av politikk .

Det er imidlertid enestående når innsatsen har blitt så høy at denne typen bakromsavtaler kan forstyrre et valg eller til og med kaste en nasjon inn i en uopprettelig syklus av gjeld og økonomisk fortvilelse.

Det er grunnen til at "Inflation Reduction Act of 2022" som har kommet ut av Senatets "pølsemaskin", takket være dets nåværende flertallsleder, senator Charles Schumer, og hans overraskende muliggjører , senator Joe Manchin, må undersøkes nøye. . Med sin prislapp på 700 milliarder dollar har den potensialet til å alvorlig skade nasjonens økonomiske fremtid.

Et av elementene krever en spesielt stor dose sollys. Denne massive utgiftsplanen vil tillate John Podesta, en Biden-rådgiver, tidligere Clinton-assistent og mangeårig demokratisk politisk strateg, å administrere rundt 370 milliarder dollar i energiprogrammer etter eget valg.

I en verden der selskaper konkurrerer om føderale kontrakter, og hvor noen søker kongresslovgivning som er gunstig for deres bunnlinjer, og hvor DC-innflytelse er rikets mynt, krever Podestas administrasjon av det som bare kan beskrives som en mengde føderale kontanter. mer enn tilfeldig tilsyn.

Man kan anta at det generelle regnskapskontoret vil forfølge sin vanlige rolle som budsjettvakt, men kan de gjøre det på en rettidig måte og med den grad av gransking som mer enn en halv billion dollar fortjener?

Som det er, forfølger justisdepartementet fortsatt de kriminelle som skummet millioner av dollar i COVID-hjelpemidler, og man får en følelse av at deres innsats ikke begynner å skrape i overflaten av svindelen.

Men bortsett fra det åpenbare potensialet for misbruk, er det som kan være av enda større bekymring trusselen fra et føderalt program som vil legge til enda mer rødt blekk til et føderalt budsjett som for tiden svimler under gjelden som er pådratt av disse COVID-hjelpeprogrammene. Nåværende estimater anslår at USAs gjeld nærmer seg 31 billioner dollar .

Det er en tankevekkende sum penger som noen økonomer advarer om at de til slutt kan bringe USAs økonomi ned, og med det, hjørnesteinen i vestlig demokrati. Det er som om vi har vendt mot oss selve våpenet som brakte Sovjetunionen: en svekket økonomi, i økende grad i gjeld, spesielt hvis rentene fortsetter å stige.

Det har blitt sagt at med stor makt følger stort ansvar. Det skal også sies at med tilgang til store pengebeløp følger potensialet for enda større mengder svindel og misbruk. Med vårt demokrati og soliditet i balanse, kunne innsatsen ikke vært høyere.


Kommentarer