Frykt ikke!

Av  Øivind Andersen. 

"Selges ikke fem spurver for to øre? Og ikke én av dem er glemt hos Gud. Men endog hårene på eders hode er tellet alle sammen; frykt ikke! I er mer enn mange spurver.
Luk 12, 6-7

 Dette taler Jesus til trøst for alle dem som tror på ham, med tanke på den motstand og de lidelser som de kommer til å oppleve for hans skyld.

 Vi skal ikke frykte for dem som slår legemet i hjel og deretter ikke kan gjøre mer. [Matt 10, 28] Om vi kommer til å oppleve at noen tar vårt liv for Jesu skyld, gjør de oss bare den tjeneste å føre oss direkte til vår frelser. Da er vi jo borte fra legemet og hjemme hos Herren.

 Det som vi skal frykte for, sier Jesus, er å få Gud imot oss. Da går det galt.

 Men: "Er Gud for oss, hvem er da imot oss?" Rom 8, 31.

 Om alle mennesker var imot oss, kunne de ikke skade oss så lenge som Herren holder sin hånd over oss. Og han kjenner alle ting! Han ser hver en spurv som faller til jorden, sier Jesus. Endog hårene på vårt hode er tellet alle sammen.

 Dette går langt over hva vi kan fatte og forstå, men vi skal regne med det!

 Det eneste trygge her i verden, er å være i Herrens hender. Han kommer aldri til å svikte en eneste av dem som er i hans hender.

 Det kommer tider da forfølgelsen blir åpenbar, og vi blir stillet for øvrighet og myndigheter for evangeliets skyld. Slike tider er kanskje ikke langt borte.

 Med tanke på det som kommer begynner vi å bli redde og tenker på hva vi skal si, og hvordan vi skal forsvare oss.

 Men det behøver vi ikke, sier Jesus. I det øyeblikk det er aktuelt, skal det bli gitt oss av Guds Hellige Ånd, hvordan vi skal forsvare oss, og hva vi skal si! [Matt 10, 19]

 La oss være frimodige i tillit til ham som sier: "Frykt ikke! I er mer enn mange spurver!"

Kommentarer