Pink Floyds medgründer roper «sensur» over Ukraina

Av Spikeren. 

Nyhetskanaler hadde antydet at Roger Waters hadde kansellert spillejobber i Polen etter lokalt press.

Pink Floyd-medgründer Roger Waters har avvist medieoppslag om at han hadde avlyst to konserter i Krakow, Polen. Han anklaget de lokale myndighetene for å sensurere ham på grunn av hans kritikk av vestlig involvering i Ukraina-konflikten.

I et Facebook-innlegg søndag henvendte Waters seg til The Guardian og den polske avisen Gazeta Krakowska.

" Avisene dine tar feil i sine påstander om at enten jeg eller ledelsen min har kansellert mine kommende show i Krakow, det har vi ikke, " sa han.

Han fortsatte imidlertid med å bekrefte at en rådmann i byen Krakow, Lukasz Wantuch, fremmet et forslag om å erklære Waters persona non grata. Ifølge musikeren er dette " på grunn av min offentlige innsats for å oppmuntre alle involverte i den katastrofale krigen i Ukraina ... til å jobbe mot en forhandlet fred. ”

Waters fortsatte med å hevde at Wantuch hadde oppfordret folk til å boikotte showet hans, og la merke til at dette presset er " ikke veldig demokratisk. ”

Pink Floyd-grunnleggeren sa at hvis denne innsatsen fører til avlysning av konsertene, vil det være " et trist tap " for ham selv, men også for folket i Krakow som ønsket å se showet.

" Hans [Wantuchs] drakoniske sensurering av arbeidet mitt vil nekte dem muligheten til å bestemme seg, " sa musikeren.

Facebook-innlegget kom som svar på artikler som dukket opp i flere polske medier, og senere i The Guardian.

Rapportene siterte lokalets representant, Lukasz Pytko, for å si: " Roger Waters' manager bestemte seg for å trekke seg - uten å oppgi noen grunn ."

De to konsertene sies å være planlagt til april 2023 i Krakows Tauron Arena, selv om de ikke er oppført på nettstedet for Waters 'This Is Not a Drill'-turné.

Veteranrockestjernen har gjentatte ganger anklaget USA og Vesten for å gi næring til konflikten ved å forsyne Ukraina med våpen.

Waters skrev et åpent brev til Ukrainas førstedame, Elena Zelenskaya, tidligere denne måneden, hvor de anklaget « orcer for ekstrem nasjonalisme » i Ukraina for å ha dratt landet inn i konflikten.

Kilde: RT.com

Kommentarer