Teaterstykket «Evangeliet etter Jesus, himmelens dronning» fremstiller Jesus som trans

Av Spikeren. 
Tipset av Kirkehøyden. 

Det har vekket reaksjoner at «Evangeliet etter Jesus, himmelens dronning» settes opp i kirkerommet. Esben Esther Pirelli Benestad spiller Jesus som transperson, her til høyre på bildet. (Foto: Fin Serck-Hanssen/ Teater Innlandet)

Den kristne avisen Vårt Land er selvsagt helt i 100 når teaterstykket «Evangeliet etter Jesus, himmelens dronning» settes opp i Hamardomen, Elverum kirke og Sand kirke. Sokneprest i Elverum Thomas Tinglum gleder seg over at stykket settes opp i kirka.

Jo Clifford, ved Teater Innlandet, skriver følgende:

De bibelske fortellingene er blant de eldste og sterkeste vi har. Men i dette evangeliet er Jesus trans. 

Evangeliet etter Jesus, Himmelens Dronning er et revolusjonerende, skeivt ritual – en sterk, poetisk og tankevekkende teateropplevelse som utfordrer faste forestillinger om kjønn, identitet og tro. 

Teater Innlandet er stolt av å markere Skeivt kulturår 2022 med norgespremiere på denne banebrytende teaterprekenen med Norges egen transpionér Esben Esther Pirelli Benestad som Jesus, i Terje Strømdahls regi, med nykomponert musikk av Ingrid Frivold. 

Velkommen til en litt annerledes «gudstjeneste» som åpner det radikale, kristne kjærlighetsbudskapet til å gjelde alle som historisk har vært utestengt og ekskludert på grunnlag av kjønn, legning eller identitet, men også spør hvor åpne og inkluderende vi er som samfunn. 

Hør også Jo Clifford snakke om forestillingen sammen med Esben Esther Pirelli Benestad i samtalen Jesus vs. Jesus fredag 2. september.

Komponist og musiker Ingrid Frivold kan du under festivalen også oppleve som DJ Frivold fredag 2.9.

Terje Strømdahl, som har regien på Evangeliet etter Jesus, Himmelens Dronning, spiller også sin forestilling Mistero Buffo under festivalen, fredag 2.9.

Kommentarer