Det skal komme falske lærere

Av Øivind Andersen. 

"Det skal blant eder komme falske lærere som skal lure inn vrange lærdommer som leder til fortapelse, idet de endog nekter den Herre som kjøpte dem." 2 Pet 2, 1

Vi møter ondskapens åndehær, den sataniske impuls og innflytelse, på en ganske særskilt måte gjennom falske lærere og forkynnere.

De ser ut som kristne, og menneskelig sett lever de et pent og religiøst liv. Gjorde de ikke det, kom de aldri til å få inngang blant de kristne. Men det får de altså. Og de kommer ikke åpenbart og forkynner mot Kristus. Tvert om gir de seg ut for å stadfeste evangeliet og å ville fremme Herrens sak.

Falskheten viser seg i at de lurer inn vrange lærdommer. De sier at naturligvis må vi tro på Jesus, men så føyer de til et eller annet som i virkeligheten undergraver og tilintetgjør Skriftens vitnesbyrd om Jesus.

De nekter den Herre som kjøpte dem. Men de gjør det på en måte som ikke er tydelig og åpenbar, og som for de fleste tar seg ut som en sann forkynnelse.

Disse er Satans viktigste tjenere. De er de farligste for Guds menighet her i verden. Resultatet av deres forkynnelse og lære er at mennesker føres i fortapelsen, sier Guds ord her.

Hvis ikke Satan hadde religiøse og menneskelig sett høyverdig moralske mennesker i sin tjeneste, kom han ikke langt. Men det vrimler av slike falske lærere.

Bare de som har fått Guds Ånd i hjertet til å kjenne det som er gitt oss av Gud, [1 Kor 2, 12] kan bedømme dette i Guds ords lys. De har fått nådegaver til å prøve åndene om de er av Gud. Det er farlig når Guds folk ikke vil høre på dem.

Men det er også pålagt alle kristne å dømme all undervisning og forkynnelse i lys av Guds ord. "Prøv alt og hold fast på det gode," sier Skriften. [1 Tess 5, 21; 1 Joh 4, 1]

Vokt deg for all forkynnelse som fornekter Jesus som Guds Sønn og at han kjøpte oss til Gud med sitt blod!

Kommentarer