Dette MÅ skje . . .

Av Øivind Andersen. 

"I skal høre krig og rykter om krig; se til at I ikke lar eder skremme! for det må så skje, men enden er ikke enda. For folk skal reise seg mot folk, og rike mot rike, og det skal være hunger og jordskjelv både her og der. Men alt dette er begynnelsen til veene." Matt 24, 6-8

Når Jesus kommer igjen, skal himmel og jord forgå i den skikkelse som de nå har. Hele universet kommer til å bli gjenfødt, sier Jesus. Matt 19, 28. I denne nye, gjenfødte skikkelse skal da himmel og jord være naturgrunnlag for det fullkomne Guds rike.

Forut for en fødsel kommer alltid veer. Det gjelder også gjenfødelsen av universet. Den varsles også av veer, og det er det Jesus taler om her når han sier: "Dette er begynnelsen til veene."

Først nevner Jesus krig og rykter om krig. Vår tid er vel kjent med begge deler. Med rykter om krig tenkes på det vi pleier å kalle nervekrig eller den kalde krigen. Den kan være like oppskakende og like farlig som krigen selv.

Men da gjelder det for Guds folk at de ikke lar seg skremme. For disse ting må komme. De kan ikke unngås. Men selve enden er ikke inne med dem.

"Folk skal reise seg mot folk, og rike mot rike, og det skal være hunger og jordskjelv både her og der."

Jesus sier at dette er begynnelsen til det som danner selve avslutningen på denne tidshusholdning. Men det kommer menneskene ikke til å tro. De har så mange forklaringer på det som skjer. Ikke minst kan man jo så godt forklare jordskjelv; ja, til en viss grad endog forutse dem. Men det er naturligvis ingen motsetning mellom at vitenskapsmenn kan forutsi jordskjelv, og at de er tegn på det som Jesus forutsier.

Jesus har sagt dette for at vi skal våke og være rede til å ta imot ham når han kommer igjen!

Kommentarer