Evangeliet om riket

Av Øivind Andersen. 

"Dette evangelium om riket skal forkynnes over hele jorderike til et vitnesbyrd for alle folkeslag, og da skal enden komme." Matt 24, 14

Evangeliet om riket er budskapet om Jesu person og hans makt og herredømme. Det innbefatter også alt det han sier om sin stedfortredergjerning, sin lidelse, død, oppstandelse og himmelfart. Ikke minst er det budskapet om at han etter oppstandelsen har fått all makt i himmel og på jord.

Alt det som Guds ord sier om Guds rike, anvender Jesus på seg selv og sitt rike. Således gjelder også det som står i Sal 145, 13 om Jesu rike: "Ditt rike er et rike for alle evigheter, og ditt herredømme varer gjennom alle slekter".

Uansett hva som hender her i verden og hvordan alle riker skakes av begivenhetene og går til grunne, kan dette rike ikke skakes eller rystes. Det er grunnet på Jesu Kristi stedfortredergjerning og hans makt og herlighet.

Alle som kommer til troen på evangeliet, får del i dette riket. Jesus sier at det er inneni alle dem som er født av Gud. Det kommer ikke slik at en kan se det med sine øyne og si: "Se her, eller se der er det!" Men like fullt er det en virkelighet her på jorden i alle kristne. Luk 17, 21.

Budskapet om dette riket skal ut over hele jorden til et vitnesbyrd for alle folkeslag. Jesus sier ikke at alle folkeslag kommer til å bli kristne. Men alle skal gis mulighet til å motta personlig inntrykk av Guds rike.

Når det er skjedd, er denne tids husholdning fullført. Da kommer enden. Derfor gjelder det å ta imot dette riket mens det ennå er tid!

Har du gjort det?

Kommentarer