Har Russland vunnet sjakkspillet om Ukraina?

Av Dan Odfjell. 

Russerne er gode sjakkspillere, mens det svake og sosialistiske Biden-regimet synes ikke å forstå helt forsiden og baksiden på seg selv engang - i sin korrupte maktstreben - etter å bli til et nytt og uregjerlig Venezuela? Men i går så og hørte jeg hele talen Vladimir Putin holdt til Dumaen, sin nasjonalforsamling. Dog, den var samtidig adressert til hele det hovmodige Vesten, dets minst like løgnaktige Vesten, dominert av USA. Putin som vanlig var noenlunde lavmælt og klar - selv om vi ikke behøver å være enige i alt. Klokelig virket han ikke spesielt triumferende - for hva vet han om Vestens neste sjakktrekk? Men han har oppnådd og tatt de sjakkbrikkene hans «begrensede» militære operasjon fra februar i år angivelig var ment for. For ham er «operasjonen» over, og «freden» kan etableres med mer tradisjonelle og mer folkelige språk grense linjer på plass, om da «fornuften» hans vil få gjelde? Det bestemmer USA..
 
Krigen har kostet på begge sider, men Russland er ikke tapt. Da er det verre med Vesten og spesielt med et Europa som dolket i ryggen av sin USA Nato-allierte.. Hva mener jeg med det? Jo, etter alle solemerker står USA bak de meningsløse gassrørledningenes ødeleggelse som Russland kan leve med, men ikke Vesten og minst Europa som nå ødelegges av. Dog Norge ikke, om da ikke Jonas Gahr Støre ytterligere og unødvendig plager folket, og med sin Norge nye og industrielle ødeleggelse. Alt sosialistene rører ved ødelegges; senest og enklest demonstrert ved Biden-regimet. Faktisk, USA synes blitt mer udemokratisk enn Russland. Løgn på politisk løgn også fra våre egne såkalte samfunnseliter fører til stadig mer kaos og til ytterligere løgn. Slik råtner raskt også det naive og over «liberale» Norge på rot. Det er Høyre-konservatisme som trengs, ikke Erna Solberg-fraksjonens type oss fornedrende globalistiske politikk.
 
Ja, hvorfor ser vi i Norge ikke skogen for trær; er det bevisst ved nettopp å tåkelegge og forvirre oss mht realitetene, et regissert spill fra statsmaktens side? Til dette mitt eget spørsmål svarer jeg ja, vi manipuleres til forvirring og til underdanighet. Hytteeiere er forresten også vanlige folk, Støre, så stopp denne evinnelige plagingen av vanlige folk; det helt motsatte av hva du lovet oss i valginnspurten for ett år siden; som gjorde deg til statsminister.. Og se din finansminister som nylig sto frem og sa at felleskapet(?) trenger penger, samtidig som staten fosser over med strøm- og annen energieksport - og dette tildels på bekostning av norske husstander og industrien. Dette rimer overhodet ikke. «Vanlige folk» er blitt til «alle andre enn politikerklassen og de stats- og fylkesansatte» et rigget, urettferdig system og knapt uten politisk forandring en gang mulig. Folkens, løsningen er ikke stem på annet enn helt nye stortingspartier.
 
Dan Odfjell, Samfunnsdebattant

Kommentarer