Hvorfor kvinner skal tie i forsamlinger

Fra Breitbart. Tipset av Kirkehøyden. 

Jacinda Arderns 'Fart Tax' gir næring til høyre i lokale valg i New Zealand.

The UK Guardian fant mandag illevarslende varsler for New Zealands statsminister Jacinda Arderns ytre venstre Labour-parti i den siste runden av lokalvalget, som så ut som et grasrotopprør mot den en gang så populære statsministeren og hennes autoritære politikk - eller en "lurch". til høyre i de fleste større sentra», som Guardian sa det.

Det bemerkelsesverdige med disse valget var at det å identifisere kandidater som medlemmer av Arderns parti tilsynelatende var nok til å senke dem. I stedet for å male bart eller rable skitne ord på kampanjeplakater for Arderns kandidater, skrev vandalene ganske enkelt «LABOUR» på dem, som om selve navnet på partiet hadde blitt en uanstendighet. Venstre-kandidater som faktisk ikke var medlemmer av Arbeiderpartiet fordømte merkelappene som en lurvete "angrepstaktikk", noe som tyder på at de visste at det ville fungere.

Kandidater som ble godkjent av Ardern ble tullete:

[Uavhengig progressiv Efeso] Collins i Auckland og Paul Eagle i Wellington mottok begge den personlige tilslutningen til Ardern, og begge mottok en trøkk i borgermestervalget. Collins, en gang en favoritt til å vinne, tapte med en margin på 60 000 stemmer til den konservative kandidaten Wayne Brown. I Wellington kom Labour's Eagle på en dyster fjerdeplass, og sikret seg mindre enn halvparten av stemmene til den grønne-støttede vinneren Tory Whanau. I Christchurch og Dunedin svingte byene til høyre, og valgte ordførere som var mer konservative enn sine sittende.

Ulike newzealandske kommentatorer fortalte Guardian at velgerne virket beviselig opprørt over kombinasjonen av en skliende økonomi, kjølvannet av Arderns autoritære koronaviruspolitikk og aggressiv Big Government-politikk i saker som bolig- og infrastrukturbygging.

Venstreorienterte forsøkte å minimere det politiske nedfallet ved å avfeie de opprørske skattebetalerne som rike gamle hvite mennesker med en tankeløs "reaksjonær" motstand mot endring, og antydet at tapene i lokalvalget delvis skyldtes desillusjonerte "progressive" som ble hjemme fordi de tror Ardern er ikke beveger seg raskt nok til å omstrukturere New Zealands økonomi og samfunn.

Max Rashbrooke fra Institute for Governance and Policy Studies sa at lokalvalget "føltes litt som et skattebetaleropprør," og kanskje en "stemme mot ambisjoner", eller i det minste den typen overveiende ambisjoner som statistikker ofte mangler kompetanse til å levere på. .

"Folk, politikere som lovet endring eller hadde en stor visjon for ting har ikke gjort det spesielt bra, og det føles som om det var en sterk stemme for små mål, lave ambisjoner, løfter om å få det grunnleggende riktig," sa Rashbrooke.

Mens venstresiden strevde med å fremstille New Zealands ulykkelige velgere som egoistiske rike mennesker, fant Fortune onsdag at det brygget raseri blant bøndene over Arderns "fart tax" - en skatt på "metanet som brøt ut av kyr og sauer, samt lystgass som ble funnet. i husdyrurin», som en del av statsministerens bud om å redusere utslippene med ti prosent fra 2030.

Kommentarer