Kanye West forsvarer «White Lives Matter»-skjorter

Fra FOX News. Tipset av Kirkehøyden. 

Kanye West forsvarer «White Lives Matter»-skjorter, slår ut mot liberale som truet og angrep MAGA-hattebærere. Han ble fortalt at folk som bærer "White Lives Matter"-skjorten vil bli overfalt, og svarte: "OK, then greenlight me."

Rapperen og gründeren Kanye West ble med Fox News' Tucker Carlson for et eksklusivt, omfattende intervju på torsdag, der han tok for seg kontroversen som oppsto rundt "White Lives Matter"-t-skjorten han hadde på seg sammen med vennen og kommentatoren Candace Owens.

West, nå juridisk kjent som Ye, forårsaket et opprør, spesielt på venstresiden etter å ha vist frem skjorten. Carlson bemerket at liberale medier stemplet ham som "legitimerende ekstremistisk oppførsel" og at avgjørelsen var utilgivelig.

West svarte at han ble advart privat om at folk som hadde på seg skjorten ville bli "greenlighted" (språklig for å bli overfalt) som noen amerikanere som bærer Donald Trumps røde truckerhatter utsmykket med hans "Make America Great Again"-mantra.

"De sa at jeg liker Trump, at karrieren min vil være over, at livet mitt ville være over. De sa ting som at folk blir drept for å ha på seg en sånn hatt," sa han på "Tucker Carlson Tonight."

West forklarte også hvorfor hans lanyard-bårne legitimasjon for Milan Fashion Week inneholdt et fotografi av en babys ultralyd.

"Det representerer bare livet - jeg er pro-life," sa han, og la til at troen på livets hellighet, akkurat som å støtte Trump eller ha på seg White Lives Matter-skjorten hans, forårsaker unødig bekymring blant elitene og "influencers".

"Jeg bryr meg ikke om folks svar. Jeg bryr meg om det faktum at det er flere svarte babyer som blir abortert enn født i New York City på dette tidspunktet, at 50 % av svartedauden i Amerika er abort. Så jeg bryr meg egentlig ikke om folks respons."

"Jeg opptrer for et publikum på oppdrag av én, og det er Gud," fortsatte West, og la til at svarte amerikanere burde ta saken på alvor fordi grunnlegger av Planned Parenthood Margaret Sanger var en erklært eugeniker og medlem av Socialist Party.

West sa at han begynte å tenke mer på å uttrykke sin sanne tro under Trumps 2016-kampanje, da – til tross for hans eget gunstige syn på mogulen – vennene hans i Hollywood og ekskonen Kim Kardashians familie advarte om at hans politiske støtte var utilrådelig.

West siterte den bibelske Samuelsboken, der David, sønn av Isai, ydmykt pleide sauer – senere undervurdert for slikt av den filistinske giganten Goliat – og antydet viktigheten av tro og tro på seg selv uansett hvordan man blir sett på av massene.

"Goliat trodde fordi han var en gjeter, at han ikke hadde ferdighetene som skulle til for å ta ned kjempen," sa West. "Og det jeg har er posisjonen jeg har, hjertet mitt. Men det viktigste er at vi har Gud på vår side. Og for folket, selv om du ikke tror på Gud, så har Gud tro på deg."

Hiphop-artisten ble angivelig kritisert av moren til Ahmaud Arbery – den svarte mannen som ble myrdet i Brunswick, Ga., mens han jogget – som fortalte Rolling Stone gjennom en advokat at White Live Matter-skjorten hans "legitimerer ekstremistisk oppførsel." West fikk imidlertid også en viss offentlig støtte fra den kontroversielle NFL-stjernen Antonio Brown – med teksten til et innlegg på sosiale medier " All Lives Matter ".

West fortsatte med å si at media som han beskrev at de hadde en "gudløs agenda" er en hovedfolie til denne dynamikken. 

Han snakket glødende om sin far, Ray - en tidligere Black Panther og pensjonert prisvinnende fotograf for avisen Atlanta Journal-Constitution. West siterte farens fortid, men la til at han er en av de mest informerte, omsorgsfulle og intelligente menneskene han kjenner.

Da West sendte en melding til Ray om skjorten, sa han at faren hans svarte at det bare var en svart mann som sa det åpenbare. 

Han forklarte hvordan faren hadde møtt rasediskriminering gjennom hele livet, inkludert i næringslivet og da han bodde i Delaware som ung mann i en militærfamilie. Denne diskrimineringen, foreslo han, førte til at han var godt kjent med USAs generelle sosiopolitiske dynamikk.

"De samme menneskene som har fratatt oss identiteten vår og stemplet oss som en farge, har fortalt oss hva det vil si å være svart og det folkespråket vi skal ha," sa West og la til at da faren hans bodde i First State, var han en av få svarte familier der.

"Ray ville bli diskriminert fordi han var svart. Så da han begynte på college... sa de at han snakket for hvit."

West kritiserte det faktum at faren angivelig ble utestengt fra mest mulig kontakt med ham da foreldrene skilte seg og han flyttet med moren Donda til Chicago.

"Hun sa til faren min, 'hvis du kommer for oss, vil du aldri se Kanye igjen'," og la til at minnet kom til tankene da han ble kritisert for å ha fulgt nøye med på Kardashians forhold til tegneserien Staten Island og "SNL". "-spiller Pete Davidson, ettersom barna hans ofte bodde hos dem.

West sa senere at han har innsett at når en kjendis som han selv går mot den aksepterte selskapslinjen, "vil liberale nazister gå opp og angripe deg."

Han anklaget noen i mote- og journalistikksektorene for med vilje å kritisere «White Lives Matter»-skjortene hans, og kalte det et «oppsett».

West sammenlignet dynamikken med en scene fra Quentin Tarantinos "Django Unchained", der "Jamie Foxx[s Django] satt på den hesten og Samuel L. Jackson[s karakter] sa at han ikke fikk lov."

Kommentarer