Resett forandrer seg, til det bedre?

Av Dan Odfjell. 

Ja, det tror jeg etter at Petter Remøy reddet nettstedet fra konkurs forleden, slik det ble publisert derfra. Dette synes jeg er en gladnyhet for norske tenkende og nasjonalt opptatte. En av gjengangere, som har gjort at jeg personlig har lest Resett, er mannen som kaller seg en norsk «Vaktmester», nemlig Øystein Steiro Sr. Han skriver innsiktsfullt og presist, og for å illustrere dette, gjentar jeg et avsnitt fra hans siste artikkel «Nå baller det virkelig på seg, og mye er selvforskyldt» datert 10/10/22. Men først over til Remøy som samme dag forklarte seg under overskriften «Derfor reddet jeg Resett», men les det selv, det høres logisk ut. 
 
Så den gode Steiro: «Hodeløs handels- og energipolitikk: Globaliseringen på norsk har, foruten rekordhøy bistand og innvandring, først og fremst vært å gi avkall på selvråderett og suverenitet for sikkerhet og markedsadgang.. (Vel, jeg, Dan, ville lagt til ordet «angivelig» mht sikkerhet, for Nato hadde vi hatt uansett, selv om også Nato nå kan diskuteres..). Det er ikke å gå for langt å påstå at mens vi i forsvars- og sikkerhetspolitikken har gjort oss fullstendig avhengig av USA, har vi i handels- og energipolitikken gjort fullstendig knefall for EU. 
 
Det har ikke vært en balansert utenrikspolitikk. Det har rett og slett gått for langt og for sterkt på bekostning av nasjonale interesser. Dette betyr at Norge geopolitisk sett, i dag er å betrakte som USAs nordflanke og fremskutte forsvarsperimeter om krigen i Ukraina skulle eskalere, og det skulle komme til direkte konfrontasjon mellom Russland og USA.
 
Hvis så skjer vil krigen pga vår beliggenhet og vår rolle som Europas nå viktigste energileverandør også kunne komme hit. Og den vil bli ført, ikke på våre, men på Russlands og USAs premisser. Det skyldes det enkle faktum at vi har neglisjert vårt eget forsvar og overlatt Forsvaret av Norge til andre.
 
Handelspolitisk betyr det, etter 13,000 EU-direktiv siden EØS-avtalen trådte i kraft i 1994 , at vi er fullstendig integrert i EUs indre marked, inklusive EUs indre energimarked, gjennom ACER-avtalen». For egen del,  vil jeg tilføye, en tussete avtale uten naturlige begrensninger og forbehold, presis hva det norske folket og den norske industrien nå lider under. 
 
Våre politikere, ja hele politikerklassen er blitt våre herskere og sletts ikke våre tjenere, selve  forutsetningen under det norske folkedemokratiet, til en farse nå blitt. Disse menneskene som ikke ville respektere to folkeavstemninger med 12 års mellomrom, disse sleipingene som har skakkjørt landet og underlagt oss fremmede, som i sin ekstreme  globalisme vil Norge som en selvstendig nasjonalstat ødelagt. Og resultatene av denne politikken er blitt for alle lett å se, godt hjulpet her av Steiro, som lenge har skrevet om humbugen. Hvorfor? Fordi politikerne har bukten og begge endene bundet opp slik at vi ikke kommer ut av deres strupetak. Og hvem er vi? Alle andre, vanlige folk som ikke tilhører politikerklassen; den flyter som en kork på vannet med sikker lønn og fordeler. Mens vi andre ha-ha-ha spinker og fryser og må velge mellom mat eller kulde, og vinteren er knapt en gang ankommet.

Avslutningsvis, er det ikke merkelig at Sverige vårt naboland av riksmediene ikke omtales hverken rosende eller negativt lenger; tausheten er imidlertid våre politikere talende: Sverige beviser nemlig hvor feige og unnvikende våre styresmakter er overfor realitetene, nemlig at de ikke legger to pinner i kryss for å redde våre norske barn og barnebarn et rimelig fritt og godt  norsk land. Nei, de er kortsiktig egoistiske og Norge forædende - for sin egen komforts skyld. Og de mange later seg falskt som om de representerer oss, ja sågar som de fortjener lønn, for hva? Bare for å være rævediltere - for å si det på Erna Solbergs bergensk. Hun finns forøvrig hverken patriotisk for Bergen eller for Norge. Jeg skjemmes over henne, også fordi hun som ihuga globalist synes å holde med det korrupte venstrevridde Biden-regimet. Det er faktisk sosialistisk talende når, som Høyre-leder,  hun ikke en gang støtter republikanerne. 

Dan Odfjell, Samfunnsdebattant

Kommentarer