Russia Today (RT) et Putin talerør..

Av Dan Odfjell. 

Men det må rapporteres, det er verdifullt å kunne lese dette nettstedet for å kunne sammenholde det opp mot hva Norge og vesten publiserer. Bare slik kan vi forholde oss til propagandaen opplagt fra begge sider. Senest på RT fikk vi idag 27/10/22 en gjengivelse på engelsk av en interessant tale Vladimir Putin nettopp holdt under tittelen «The US has nothing left to offer the World - Putin» med en underoverskrift oversatt til norsk av meg som sa: «Den amerikanske modellen handler nå bare om «oppgaven» av å vedlikeholde Washington´s globale dominans».

Dessverre mye tyder på at under Biden-regimet - iallfall - synes dette nå blitt mye av oppgaven overfor Russland og Europa spesielt, nemlig med en nå uhyggelig og meget farlig «split og hersk» politikk på gang. Dette har jeg selv antydet flere ganger, at Russland og Europa måtte forhindres fra å bli for varme handelsmessig og ellers til hverandre, og at mest sannsynlig ligger dette bak USAs store skjulte anstrengelser fra 2014 og tidligere i Ukrainia. For Russland og Europa sammen kunne rokke ved USAs imperalistiske makt og kontroll, blant annet over Nato..

Nato var opprinnelig fra 1948 av en forsvarspakt, den gangen ikke unaturlig. Men etter Berlin-murens fall og Sovjetsamveldets fall forandret mye seg. Russland ville samarbeide med Europa og sågar bli medlem av Nato, men USA ville ikke det. USA begynte å plotte hvordan og mot en uønsket nærmere Russisk tilnærming, blant annet gjennom Ukraina og ved stadig å presse Nato østover, det på tvers av diverse forsikringer til det motsatte. Og Russland protesterte presis som John F Kennedy gjorde det under Kuba krisen i 1961 mht utplasserte missiler.

Men husk Tyskland er i mellomtiden blitt en økonomisk stor makt igjen, og hovmodig dominerer de nå EU, også benevnt som tyskernes nye lebensraum. Derfor ville de ikke høre på de legitime  argumentene mot Nordstream ledningene under Østersjøen. Og ikke bare det, Tyskland stengte ned atomkraftverk og annet sist sommer sågar før ledningene engang var ferdige og tatt i fullt bruk. Overmodig det også. 

Men vinteren kommer hvert år noenlunde på samme tid og Tyskland la seg slik farlig åpen for forsinkelse og/eller sabotasje av rørledningene. De regnet med at de hadde felles interesse med Russland, selv med krigen i Ukraina.. Men da regnet de ikke med Biden-regimet, selv om presidenten for åpen mikrofon sa at det ville han kunne gjøre, nemlig å stenge rørene av. Tyskland regnet nok ikke med at deres USA allierte kunne finne på å gjøre noe så fatalt og ødeleggende overfor hele Europa. 

Tyskland synes å ha tatt noe grusomt feil, alt tyder på at USA på tvers av sine Nato allierte og kynisk og alene tilrettela for sabotasjen. Men den tyske kansleren synes ikke å tørre å fortelle det tyske folket sannheten. For kommer den ut er den transatlantiske kløften blitt for stor til å kunne overleve. Og USA har skutt seg selv i foten, ja ødelagt for hele det vestlige samarbeidet og spilt seg selvmål både overfor Kina og mot sitt globale hegemoni. Vi kan da kanskje konkludere med at USA er atom makten som nå er mest rede til nær hva som helst. 

Dan Odfjell, Samfunnsdebattant.

Kommentarer